Meci nul, sau nimic la nimic

luni, 24 iulie 2017, 01:43
4 MIN
 Meci nul, sau nimic la nimic

 CSM Poli – Gaz Metan Mediaş 0-0, în etapa a II-a a Ligii I de fotbal. Ieşenii au jucat modest şi nu au fost în stare să treacă de o echipă accesibilă

 
 
CSM: Kelava – Bosoi, Cioinac, Frăsinescu, Sin – Pedro, Chelaru (’78 – Bădic) – Platini, Kizito (’66 – Panţîru), Spătaru (’46 – Qaka) – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.
Gaz: Greab – Zderic, Danci, Khubutia, Buşu – Mitic, Bic – Buziuc (’76 – Voicu), Olaru (‘90^1 – Tîrcoveanu), Popovici – Golubovic. Antrenor: Cristian. Pustai.
Arbitri: George. Rădulescu; Ciprian. Danşa, Marius Marchidanu.
Cartonaşe galbene: Pedro (’30), Cioinac (’89), Platini (‘90^3) – Bic (‘6), Buziuc (’70), Mitic (‘90^3).
 
CSM Politehnica Iaşi a călcat strâmb la primul pas făcut acasă în noua formulă. Echipa pregătită de Flavius Stoican nu a fost în stare să treacă de o echipă accesibiliă, Gaz Metan Mediaş, care a pierdut mulţi jucători importanţi în vară. Mai mult decât rezultatul, a durut modul în care s-au prezentat fotbaliştii ieşeni aduşi în vară cu surle şi trâmbiţe, faţa actuală a echipei ducând mai mult cu gândul la lupta pentru retrogradare decât la play-off-ul despre care s-a vorbit toată vara.
Startul a fost dătător de speranţe, şutul lui Chelaru (‘4) deviat în corner de Greab şi “capul” lui Kizito (’18), pe lângă poartă dând iluzia că Iaşul se va impune. CSM s-a tăiat însă repede, Mediaşul a echilibrat şi a preluat apoi iniţiativa, oaspeţii având trei situaţii de a înscrie pe finalul primului act, când Golubovic a avut o execuţie spectaculoasă, specialitatea casei, foarfecă, de la 16 metri (’36), însă Kelava a parat, Bosoi l-a blocat pe Popovici (’39), iar portarul croat a respins la încercarea lui Olaru (’45).
Iaşul nu s-a trezit nici după odihnă, şutul slab al lui Kizito (’52), de la 16 metri fiind urmat de o încercare a lui Olaru (’54) deviată cu greu de Kelava în bară, portarul Iaşului respingând şi şutul lui Bic (’62) de la 12 metri.
Ambele formaţii au mai avut câteva ocazii până pe final (Cristea – min. 72; Danci – min. 78), pentru ca în prelungiri Iaşul să treacă pe lângă victorie, Cristea (‘90^2), scăpat singur fiind blocat de Greab.
Ar fi fost, însă, nedrept după aspectul unui meci al cărui rezultat final caracterizează foarte bine nivelul fotbalului etalat.
 
 
“Foştii”, primiţi cu simpatie
 
^ Foşti jucători la CSM Politehnica, Ionuţ Voicu, Milan Mitic şi Bojan Golubovic au revenit ieri în Copou din postura de adversari, toţi fiind primiţi cu simpatie. Nostalgici după sezoanele trecute, toţi cei trei jucători amintiţi au afirmat că Iaşul din sezonul trecut era mult mai puternică decât actuala echipă. Ideea a fost îmbrăţişată la final şi de Cosmin Frăsinescu, fotbalist care a afirmat că actuala garnitură mai are nevoie de omogenizare şi de integrarea străinilor. ^ Danu Spătaru, care are o clauză inedită în contract, el având dreptul de a pleca oricând doreşte, fără ca Iaşul să primească vreun ban, a dat asigurări că va juca pentru echipă. ^ Înainte de meci, Andrei Cristea a fost premiat pentru faptul că a depăşit 300 de meciuri în Liga I. ^ Rezervă de portar la oaspeţi a fost Răzvan Pleşca, fost fotbalist la FC Politehnica. ^ În momentul schimbării, Kizito nu a venit să dea mâna cu Panţîru. ^ Prezenţi la meci, foştii jucători simbol ai Iaşului, Vasile Simionaş şi Mihai Romilă, au generat celor care i-au prins jucând zâmbete atunci când s-au făcut paralele cu actuali mijlocaşi ai Iaşului. ^ Mihalache a fost doar rezervă la gazde, Stoican ţinându-i pe bancă şi pe Koşelev, Tiago şi Moisi. Danale şi Moldovan nu au prins lotul de 18.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Flavius Stoican: “Ne doream victoria, nu am obţinut-o. Am avut multe ocazii, nu am reuşit să le concretizăm. Am făcut un meci mai bun ca etapa trecută, vom continua să progresăm”.
Cristi Pustai: “Cred că a fost un rezultat echitabil. Dacă anul trecut nu am luat niciun punct la Iaşi, iar acum am luat deja unul, înseamnă că suntem în progres. Mai avem nevoie de multe lucruri de pus la punct, se simte că am schimbat echipa serios în această vară, când nu am avut forţa de a ţine jucătorii importanţi, care s-au dus la mai bine”.
 
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii