Medicii au salvat braţul bărbatului accidentat la muncă pe 1 decembrie

joi, 08 decembrie 2016, 02:53
2 MIN
 Medicii au salvat braţul bărbatului accidentat la muncă pe 1 decembrie

 Chirurgii plasticieni de la Spitalul „Sfântul Spiridon” i-au salvat braţul drept unui muncitor de la Proinvest Group din Paşcani, care a suferit un accident de muncă dramatic. 

Pe 1 decembrie, Laurenţiu R. din Cucuteni şi-a prins braţul drept într-o maşină specială de la secţia tablă profilată a firmei şi a suferit astfel o plagă de mari dimensiuni la nivelul braţului drept, dinspre regiunea pectorală, spre întreg braţul. Victima în vârstă de 54 de ani a fost transportată iniţial de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal din Paşcani, medicii de aici solicitând ulterior transferul victimei către Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. „Pacientul prezenta un traumatism forte prin strivire de umăr drept, braţ drept. Avea o plagă delabrantă de mari dimensiuni, fiindu-i afectate umărul drept, regiunea pectorală, axila dreaptă, braţul drept”, a arătat prof. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Pacientul a fost internat şi operat în clinica de chirurgie plastică a unităţii medicale. „Datorită intervenţiei de urgenţă în clinica de specialitate şi datorită tratamentului aplicat corespunzător, pacientul are o evoluţie foarte bună. Mişcă şi simte braţul respectiv. Chiar ne surprinde prin recuperarea foarte bună”, a arătat prof. Teodor Stamate, şeful clinicii de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Proinvest Group, victima a suferit accidentul de muncă, joi, 1 Decembrie, în jurul orei 23.00. Bărbatul este angajat pe postul de operator de maşini speciale la secţia de tablă profilată a firmei. În cauză, pe 2 decembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi a deschis o anchetă. „În prezent, colegul nostru se află internat la secţia de chirurgie plastică a Spitalului «Sf. Spiridon» din Iaşi şi, după o intervenţie chirurgicală la braţul accidentat, acesta se află în afara oricărui pericol. Conducerea companiei şi colegii sunt solidari cu angajatul nostru şi familia acestuia şi va asigura tot suportul necesar pentru vindecarea rănilor provocate de acest accident de muncă”, se arată în comunicatul citat. Proinvest Group este o companie specializată în prelucrarea oţelului care are peste 360 de angajaţi.  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii