Metoda „Accidentul”, coordonată de şase puşcăriaşi. Rudele lor ridicau bani din bănci

miercuri, 19 august 2015, 15:55
2 MIN
 Metoda „Accidentul”, coordonată de şase puşcăriaşi. Rudele lor ridicau bani din bănci

Unsprezece persoane, între care şase deținuți încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, sunt cercetate pentru înşelăciuni prin metoda "Accidentul", în urma descinderilor făcute, miercuri, în dosarul cu prejudiciu de peste 140.000 de lei

Potrivit anchetatorilor, în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii constănţeni s-a reuşit probarea a peste 10 fapte de înşelăciune şi tentative de înşelăciune prin metoda "Accidentul", comise în cursul acestui an.

"În prezent sunt cercetate penal 11 persoane, între care șase persoane din penitenciar, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, tentativă şi complicitate la înşelăciune", spun sursele citate.

Mai exact, persoanele încarcerate au recrutat şi au ţinut legătura cu alte persoane apropiate, prieteni sau rude, pe care le trimiteau la victime să ridice banii şi bunurile provenite din înşelăciune.

În urma descinderilor de miercuri, de la locuinţele persoanelor suspectate şi din penitenciar au fost ridicate telefoane, cartele telefonice, diferite sume de bani şi bijuterii.

"În cauză, urmează să fie reţinute mai multe persoane pentru săvârşirea infracţiunilor menţionate", au precizat anchetatorii.

Peste 50 de poliţişti au făcut, miercuri dimineaţă, 12 percheziţii, dintre care 11 în municipiul Constanţa şi una la Penitenciarul de la Poarta Albă, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda "Accidentul".

Astfel, au fost vizați 15 suspecți, care, în perioada iunie – august 2015, ar fi înşelat mai multe persoane din Constanţa, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 72.000 de lei şi 16.000 de euro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii