Micuţului de 7 ani ars în casă la Trifeşti îi va fi reconstruită mâna

marți, 26 ianuarie 2016, 02:56
1 MIN
 Micuţului de 7 ani ars în casă la Trifeşti îi va fi reconstruită mâna

Fraţii săi mai mari pot fi externaţi. Mezinul, de 7 ani, necesită tratament, precum şi reconstrucţie la nivelul unei mâini.

Băiatul de 7 ani care a fost victima unui incendiu laTrifeşti este în stare stabilă, şi va rămâne în continuare internat la Spitalului Clinic de Pediatrie „Sfânta Maria“. Copilul a ajuns în unitatea me­dicală cu arsuri de gradele II, III şi IV pe aproximativ 40% din suprafaţa corporală.

„Va avea nevoie de reconstrucţie la nivelul mâinii drepte, iar la nivelul feţei mai are nevoie de tratament al arsurii. Este stabil termodinamic, necesită încă o perioadă de spitalizare. E greu de spus cât anume“, a declarat doctorul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spi­talului Clinic de Pediatrie.

Reamintim că, săptămâna trecută, trei copii din comuna Trifeşti au ajuns la Spitalul Pediatric cu arsuri şi intoxicaţi cu fum după ce casa a luat foc de la o lumânare. Victimele au fost închise de mamă într-o cameră, în timp ce aceasta era plecată la concubinul ei. Cei doi fraţi mai mari, de 9 şi de 12 ani, sunt şi ei în stare stabilă.

„Ceilalţi doi copii pot fi externaţi. Cei de la Protecţia Copilului vor stabili când vor fi externaţi copiii şi unde vor merge mai apoi“, a adăugat doctorul pediatru Cătălina Io­nescu.

Comentarii