MOARTE CIUDATĂ! O pacientă a Spitalului de Psihiatrie Grajduri s-a sufocat

luni, 05 septembrie 2016, 01:58
2 MIN
 MOARTE CIUDATĂ! O pacientă a Spitalului de Psihiatrie Grajduri s-a sufocat

Poliţia anchetează împrejurările în care o femeie internată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri şi-a pierdut viaţa.

Pacienta în vârstă de 50 de ani a murit vineri, 2 septembrie, după ce a înghiţit un corp străin. Apelul la 112 care anunţa că femeia se află în stare gravă a fost făcut la ora 13.23. În urma acestuia, la faţa locului a intervenit un echipaj al SAJ. Cadrele medicale nu au reuşit să repornească inima pacientei, femeia fiind declarată decedată.

„Echipajul medical de urgenţă cu medic tip C2 al SAJ Iaşi a intervenit vineri la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri pentru o persoană de sex feminin cu obstrucţie a căilor respiratorii prin corp străin. La locul solicitării a fost găsită o femeie în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de personalul medical al spitalului de circa 30 de minute. Echipajul medical al ambulantei a continuat manevrele de resuscitare încă 20 de minute, dar fără răspuns pozitiv, fiind declarat decesul pacientei“, a arătat asistentul medical principal Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, apelul la 112 care a anunţat decesul pacientei a fost făcut în jurul orei 15.00 de către cadrele medicale din spital. Echipajul care a ajuns la faţa locului pentru demararea cercetărilor a observat că femeia nu prezenta urme de violenţă, după cum a relatat purtătorul de cuvânt al IPJ.

„S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a stabili cauza decesului femeii. Poliţiştii continuă cercetările pentru a determina împrejurările în care victima şi-a pierdut viaţa“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ.

Comentarii