Ne batem şi-n Cupă

marți, 13 decembrie 2016, 02:43
3 MIN
 Ne batem şi-n Cupă

 Astăzi, de la ora 20:30, CFR Cluj – CSM Poli Iaşi, în optimile de finală ale  Cupei României la fotbal

 
 
CSM Politehnica Iaşi nu a avut timp să savureze succesul clar obţinut sâmbătă, la Botoşani, în derbiul Moldovei. Ieri dimineaţă, echipa ieşeană a plecat la Cluj, unde va disputa un nou meci oficial. Astăzi, de la ora 20:30, CSM va juca în compania CFR, în optimile de finală ale Cupei României la fotbal. Deşi toată atenţia este îndreptată spre ultima dispută a anului, partida de duminică, din campionat, cu Dinamo, moldovenii susţin că nu se duc în Ardeal doar pentru a face un simplu act de prezenţă. “Este o competiţie pe care o tratăm cu seriozitate. Firesc, pe primul loc e campionatul, însă ne dorim să mergem mai departe şi în Cupă. La Cluj, în campionat, am făcut un meci bun, dar am pierdut. Vrem să ne luăm revanşa în Cupă. Voi face trei-patru modificări faţă de formulele aliniate în ultima perioadă, pentru că se simte o stare de oboseală la unii jucători, însă asta nu înseamnă că voi alinia echipa a doua. Un Voicu, un Ciucă ori un Ţigănaşu, care ar putea fi titulari, nu pot fi consideraţi jucători de rezervă, ei sunt oameni de bază la noi”, a spus antrenorul moldovenilor, Eugen Neagoe. Acesta nu poate conta astăzi pe Frăsinescu şi Ciucur, suspendaţi, Chelaru şi Târşa – accidentaţi,  în timp ce Boiciuc nu a prins lotul de 18 care a făcut deplasarea.
Gânduri de calificare au şi gazdele, care vor să simtă din nou gustul victoriei după ce în ultimele runde ale campionatului au remizat acasă cu ACS Poli Timişoara şi au pierdut la Craiova. Cele două echipe s-au calificat în optimi după ce au trecut de CSM Râmnicu Vâlcea cu 1-0  (CFR) şi de Metalurgistul Cugir cu 2-0 (CSM)
Ieri, după antrenamentul derulat la Cluj, Neagoe era tentat să înceapă meciul în formula: Grahovac – Voicu, Mihalache, Ciucă, Sato – Böle, Mitic, Creţu, Ţigănaşu – Moldovan, Piccioni. Garnitura de start va fi stablită abia astăzi, în funcţie de starea de prospeţime pe care o vor avea fotbaliştii.
Arbitrii partidei vor fi Florin Andrei (centru), Gabriel Bârjac şi Iulius Timar.
 
 
Programul optimilor Cupei României
Marţi: CS Afumaţi – ACS Poli Timişoara (13:30), Dacia Brăila – CSU Craiova (17:30 – la Buzău), CFR Cluj – CSM Politehnica Iaşi (20:30).
Miercuri: FC Voluntari – ASA Târgu Mureş (17:30 – la Buftea), CS Mioveni – Steaua (20:30).
Joi: Luceafărul Oradea – Astra Giurgiu (13:30), FC Viitorul – Pandurii Târgu Jiu (17:30), Gaz Metan Mediaş – Dinamo Bucureşti (20:30).
Toate partidele vor fi transmise pe canalele Dolce şi Digi. Meciul de la Mediaş poate fi urmărit pe Sport.ro,  iar cel de la Mioveni, pe ProTV.
 
Viitorul trece în frunte
Ultimul meci ale etapei a XX-a: Concordia Chiajna – FC Viitorul 1-2 (0-1). Cristescu (’85) / Benzar (’12), Purece (’70).
 
 
 
 
 

Comentarii