De Business

Punem punctul pe știi

Nenorocit de Becali, executat şi de bancă

miercuri, 05 noiembrie 2014, 02:50
2 MIN
 Nenorocit de Becali, executat şi de bancă

Patronul firmei Pro Expert Security Agency, care nu a fost plătit de patronul Avicola SA, Gigi Becali, pentru serviciile prestate este executat silit de către bancă din cauză că nu a achitat un credit mai vechi.

Un ieşean care îl acuză pe Gigi Becali că i-a nenorocit afacerea a ajuns pe mâna executorilor judecătoreşti. La cererea Bancpost, Dan Pintea, patronul unei firme de pază care între timp a dat faliment, ar putea rămâne fără locuinţa pe care o deţine în comuna Miroslava. Imediat după intrarea în închisoare a patronului clubului Steaua Bucureşti, Dan Pintea l-a acuzat pe acesta că nu i-a plătit serviciile de pază pe care firma sa, Pro Expert Security Agency, le-a prestat timp de doi ani la SC Avicola SA. Potrivit unui material publicat în urmă cu un an în „Ziarul de Iaşi”, firma lui Dan Pintea ar fi trebuit să primească de la Avicola 253.000 lei, bani care l-ar fi ajutat să se achite de datorii.

Contractul cu Avicola l-a semnat în 2004, când societatea fusese preluată de Becali, însă acesta i-a plătit serviciile doar în primele luni, după care Pintea a făcut voluntariat. „Am făcut investiţii majore, tocmai pentru că semnasem un contract cu un om foarte important, cum era Gigi Becali. L-au ajuns blestemele. Acest om e o lichea, o pramatie, un om incorect! Ca un om creştin, când te declari mai pu­ternic financiar şi decât Ţiriac, e o prostie să nu plăteşti serviciile unor oameni oneşti”, a declarat anul trecut, pentru „Ziarul de Iaşi”, Dan Pintea. Din cauză că nu avea lichidităţi, Administraţia de Finanţe i-a blocat conturile şi n-a mai putut desfăşura activitate, iar băncile îi băteau la uşă să plătească ratele, motiv pentru care afaceristul a solicitat intrarea în faliment.

În prezent, Bancpost se chinuie să recupereze o parte din banii pe care Pintea şi soţia sa, Mihaela, îi datorează în urma neachitării ratelor la creditul contractat în ianuarie 2008. În acest sens, pe data de 3 decembrie, ora 12, va fi scos la vânzare un imobil aparţinând familiei Pintea, preţul de pornire fiind de 246.750 lei, sumă ce reprezintă 75% din valoarea estimată de expertule valuator. „Licitaţia va avea loc la sediul BEJA Dominte şi Asociaţii din Iaşi, str. Grigore Ureche, nr. 1-3, bloc W. Mărăcineanu, demisol, vânzarea imobilului situat în Proşelnici, comuna Miroslava, judeţul Iaşi, compus din teren în suprafaţă de 7.800 mp, din care 319,2 mp categoria curţi construcţii pe care se află amplasată locuinţa C1, imobil evaluat la preţul de 329.000 lei, proprietatea debitorilor Pintea Mihaela şi Pintea Dan”, se arată în publicaţia de vânzare a executorilor judecătoreşti.

 

Comentarii