Nichita s-ar fi putut intoarce azi la Primărie. Va fi din nou suspendat

miercuri, 09 decembrie 2015, 02:59
2 MIN
 Nichita s-ar fi putut intoarce azi la Primărie. Va fi din nou suspendat

Primarul Gheorghe Nichita va mai fi suspendat o dată din funcţie. Prefectul Dan Cârlan va semna astăzi un nou ordin de suspendare a primarului, după ce precendentul şi-a încetat efectele.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a revocat măsurile de control judiciar adoptate împotriva lui Nichita în dosarul referitor la acţiunile acestuia de urmărire a fosti sale amante, Adina Samson. În schimb, judecătorii au prelungit starea de arest preventiv a primarului în celălalt dosar, în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită în contractul privind manangementul traficului.

„Având în vedere măsurile preventive succesive adoptate de instanţă, starea de suspendare rămâne activă. Diferă doar motivele acesteia. Ordinul nostru precedent menţiona că starea de suspendare din funcţie se va menţine pe durata menţinerii măsurilor de control judiciar. Acestea nu mai există, dar vom emite un nou ordin, motivat de arestul preventiv care face obiectul dosarului de la Bucureşti. Suspendarea din funcţie va continua atât timp cât primarul se află în arest preventiv sau sub control judiciar. Aşteptăm doar comunicarea deciziilor luate de instanţă, ceea ce probabil se va întâmpla în cursul zilei de miercuri“, a declarat prefectul Dan Cârlan.

Primarul Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcţie la începutul lunii iunie. Conform legii, mandatul primarului se suspendă de drept dacă acesta este arestat preventiv sau dacă se află în arest la domiciliu. Suspendarea din funcţie a lui Nichita s-a prelungit pentru că prin măsurile de control judiciar s-a dispus inclusiv interzicerea exercitării atribuţiilor de primar.

Oficial, Nichita rămâne în funcţie, mandatul acestuia fiind doar suspendat. Mandatul primarului încetează de drept doar în cazul în care acesta nu-şi exercită, nejustificat, atribuţiile timp de 45 de zile sau dacă nu-şi poate exercita aceste atribuţii timp de şase luni într-un an, din cauza stării de sănătate.

Comentarii