Nichita, uimit de numărul mic de muncitori din Fundaţie

sâmbătă, 08 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Nichita, uimit de numărul mic de muncitori din Fundaţie

Primarul Gheorghe Nichita a verificat ieri stadiul şantierului din Fundaţie. Mai ales că lucrările au încheiat o nouă etapă, pasajul subteran fiind acoperit în întregime pe porţiunea de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU). Constructorii au montat zilele trecute grinzile care vor acoperi pasajul şi care va susţine infrastructura rutieră.

Primarul Nichita s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor. Edilul a criticat însă echipa de muncitori care era mobilizată pentru lucrări. „Vreau ca aceste lucrări să fie de calitate, să fie respectate toate normativele. În acelaşi timp, vreau să impulsionez constructorul să se încadreze în graficul pe care l-am stabilit conform contractului. Supraveghez personal această lucrare, pentru că este un nod de circulaţie foarte important pentru zona Copoului. Nu accept niciun rabat de la calitate, nu accept nicio întârziere a lucrărilor. Municipalitatea are efectuate către constructor plăţile la zi, avizele şi documentaţiile sunt şi ele aprobate, front de lucru am asigurat, de-acum înainte este treaba constructorului. Mi-ar fi plăcut să văd mai mulţi muncitori la treabă, lucru pe care constructorul l-a promis“, a declarat primarul Nichita.

Lucrările la pasajul subteran Mihai Eminescu ar trebui să continue săptămâna viitoare cu montarea grinzilor dinspre bulevardul Independenţei. De asemenea, ar trebui turnat stratul final de beton de deasupra grinzilor de la BCU. Una din etapele care vor da mari bătăi de cap va fi conectarea celor două porţiuni la care se lucrează în momentul de faţă. Realizarea tronsonului median al viitorului pasaj va aduce mari probleme de trafic în condiţiile în care porţiunea este amplu tranzitată de maşini şi mijloace de transport în comun.

De asemenea, montarea liniilor de tramvai peste viitorul pasaj trebuie realizată cât mai repede. Toate aceste intervenţii trebuie finalizate până în toamna acestui an.
 

Comentarii