Noi intrăm în post, ţara merge bine

luni, 13 noiembrie 2017, 02:50
3 MIN

* Mâine va fi Lăsata Secului, iar unii prezentatori TV se vor scăpa în direct, spunând "Lăsata Secolului"; poimâine intrăm în Postul Crăciunului… Românii sunt obişnuiţi cu posturile (şi cu postările), plus că postul e un antrenament pentru vremurile viitoare: ne va învăţa, dacă mai e nevoie, să facem fripturi de sfeclă, frigărui de gulii şi cârnaţi de păstârnac, cu speranţa că ne vom mai putea permite asemenea delicatese după revoluţia fiscală.

* Postul nu înseamnă doar renunţarea la bucatele de dulce: în post trebuie să avem o purtare smerită, fără gânduri rele, inclusiv la adresa politicienilor. Pesemne că ăsta o fi fost şi motivul pentru care ordonanţa de urgenţă s-a băgat exact înainte de post, anume să nu-i înjure creştinii. În fine, voi cum intraţi în Postul Crăciunului? Un test:

1) De fapt şi de drept, la ce folosesc posturile?

a) Limpezesc spiritul şi trupul şi ne aduc linişte în suflet / b) Dăm mai puţini bani pe mâncarea de origine animală, aşa că ne rămân mai mulţi pentru lichidele obţinute din vegetale / c) Vedem seriale, filme, ştiri, chiar desene animate.

2) Care sunt bucatele de post preferate?

a) Fac varză, cartofi, fasole, ghiveci călugăresc, mâncărică de ciuperci, sunt destule! / b) Cele obţinute din struguri, hamei, porumb şi ce se mai bagă în ele; totuşi, încă nu ştiu dacă pufoaica se pune sau nu / c) Eu nu mănânc bucate, ci bucăţi.

3) Fructele de mare sunt, până la urmă, de post?

a) Fructele mari, vreţi să spuneţi? Da, dar nu-s bune, că au multe chimicale în ele, să crească şi să ia ochii! / b) Eu am făcut din ele rachiu la căzănel, deci sunt vegetale, deci se pot consuma / c) Da, ca desert după o ciorbă şi o iahnie de legume de mare.

4) Care sunt cele mai importante posturi?

a) Postul Paştelui, postul Crăciunului, postul Sfintei Marii şi cel al sfinţilor Petru şi Pavel / b) Postul de sentinelă la depozitul de muniţii, apoi cel de la parcul auto şi cel de la porci / c) Eu urmăresc posturile de teleshopping, apoi pe alea cu seriale.

5) Ce ar trebui să faceţi în post?

a) Să fiu pătruns de mai multă dragoste pentru semeni şi să nu mănânc chestii de la animale / b) Să nu adorm, ci să fiu vigilent şi să somez regulamentar dacă se apropie careva / c) Să muncesc, ca să am bani de bucate de post.

* Importantă nu e concluzia trasă de noi din analiza răspunsurilor, ci acea concluzie supremă, trasă la Judecata de Apoi, când se pun în balanţă faptele. Prin urmare, vă dorim un post cât mai folositor!

Comentarii