Noul Opel Insignia e deja în faza finală de dezvoltare

luni, 14 noiembrie 2016, 02:50
3 MIN
 Noul Opel Insignia e deja în faza finală de dezvoltare

Noul Opel Insignia Grand Sport se află în prezent în faza finală de dezvoltare. Deşi noua generaţie a modelului vârf de lance Opel îşi ascunde încă înfăţişarea de privirile curioase printr-un camuflaj extins, măreţia noului sedan cu cinci uşi este evidentă. 

Opel Insignia Grand Sport are o arhitectură complet nouă şi un ampatament considerabil mai lung (peste 9 cm), dar datorită consolelor faţă şi spate mai scurte, este doar cu 5,5 cm mai lung decât predecesorul său. În acelaşi timp este cu aproape 1 cm mai lat şi are o gardă la sol cu 3 cm mai coborâtă. Aceste proporţii modificate îi conferă noii generaţii a vârfului de lance Opel un aspect mai atletic ca niciodată. Însă Insignia Grand Sport nu doar arată mai atle-tic, ci dă şi dovadă de un nivel ridicat de dinamism.

Inginerii Opel s-au axat în principal pe sporirea eficienţei spaţiului şi reducerea greutăţii: utilizând materiale uşoare, aceştia au reuşit să reducă greutatea noului model cu 175 kg. Datorită designului optimizat, spaţiul interior este mai generos şi, bineînţeles, în dotarea autovehiculului sunt incluse numeroase tehnologii de top.

„Numele Opel Insignia Grand Sport spune totul. Acesta reflectă dinamica eficientă a modelului Monza Concept, precum şi mândria noastră faţă de remarcabilele autovehicule Opel clasice Kapitän, Admiral şi Diplomat“, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group. „Viitorul nostru model vârf de lance intră într-o nouă dimensiune – eleganţa, greutatea redusă şi agilitatea creează o combinaţie extrem de atrăgătoare“. Cu noul Insignia Grand Sport, compania deschide un nou capitol în istoria modelelor sale vârf de gamă. În 2008, modelul anterior a deschis o nouă eră Opel în materie de dezvoltare şi design – şi s-a bucurat de un succes uriaş în rândul publicului: până în prezent au fost vândute peste 900.000 de autovehicule Insignia, modelul fiind desemnat „Auto­vehiculul anului“ în 2009.

La Salonul Auto IAA din 2013, Opel a oferit o perspectivă asupra viitorului automobilului cu prototipul său vizionar Monza Concept: uşor, atle-tic, eficient şi cu o conectivitate de top – acestea sunt caracteristicile viitoarelor autovehicule Opel. Noul Astra, care a fost desemnat imediat „Autovehiculul anului 2016“, urmează această filosofie. Cu Insignia Grand Sport, Opel lansează acum un alt potenţial model de succes, care se ridică în mod consecvent la aceste standarde.

Insignia Grand Sport continuă eforturile începute de Opel în clasa compactă cu cea mai nouă generaţie Astra, ajungând acum la un nou nivel. Noul autovehicul se încadrează într-o clasă superioară în materie de spaţiu, dimensiuni şi confort. Chiar dacă tehnologiile inovatoare subliniază standardele ambiţioase ale viitorului model vârf de lance al mărcii Opel, compania rămâne fidelă filosofiei sale: mobilitatea şi inovaţiile trebuie să rămână accesibile unui public larg. Astfel, Insignia Grand Sport reprezintă alternativa elegantă la autovehiculele cu preţuri mult mai mari.

Premiera mondială oficială a modelului Opel Insignia Grand Sport va avea loc în luna martie 2017 la Salonul Auto de la Geneva. 

Comentarii