Numărul hinduşilor scade în India. Musulmanii sunt tot mai mulţi

miercuri, 26 august 2015, 10:22
1 MIN
 Numărul hinduşilor scade în India. Musulmanii sunt tot mai mulţi

Proporţia populaţiei hinduse din totalul indienilor a scăzut sub nivelul de 80% pentru prima dată de la proclamarea independenţei Indiei, iar presa indiană susţine că precedentul guvern a amânat intenţionat publicarea acestor date pentru că ele indică o creştere a numărului musulmanilor.

Membri ai Partidului Poporului Indian (BJP, naţionalist), aflat la guvernare, care a obţinut puterea anul trecut, şi-au exprimat îngrijorarea faţă de numărul în creştere al musulmanilor în India.

Rezultatele recensământului arată că hinduşii reprezentau 79,8% din cele 1,2 miliarde de locuitori ai Indiei în 2011, faţă de 80,5% în urmă cu zece ani.

Proporţia musulmanilor ajunsese în 2011 la 14,2% din populaţie, faţă de 13,4% în anul 2001, iar creştinii reprezentau în continuare 2,3%.

Sakshi Maharaj, un preot hindus devenit politician, a provocat o dezbatere aprinsă la începutul acestui an atunci când a declarat că femeile hinduse ar trebui să nască fiecare câte patru copii pentru a asigura supravieţuirea religiei hinduse.

La primul recensământ, organizat în 1947, populaţia hindusă reprezenta 84,1% din locuitorii ţării. De atunci, populaţia totală a Indiei a sporit cu aproape o cincime.

Potrivit previziunilor Naţiunilor Unite, India va deveni cea mai populată ţară din lume în anul 2022, depăşind astfel China.

agerpres.ro

 

Comentarii