O ruină uitată de ani buni ar putea prinde viaţă. MApN vrea să reia investiţia în zona Bucşinescu

luni, 13 iulie 2015, 01:52
1 MIN
 O ruină uitată de ani buni ar putea prinde viaţă. MApN vrea să reia investiţia în zona Bucşinescu

Primăria a emis la sfârşitul săptămânii trecute zeci de acte de autorizare pentru o serie de investiţii pe raza oraşului. Unul dintre beneficiarii autorizaţiilor emise de către municipalitate este Ministerul Apărării Naţionale pentru proiectul care prevede „lucrări de intervenţie, consolidare, reconfigurare spaţii şi împrejmuire la Pavilionul A – Tribunalul Militar în cazarma 3215” de pe strada Elena Doamna, nr. 55.

 O altă autorizaţie vizează demolarea de construcţii la Spitalul de Pneumoftiziologie. Confom actului emis de primărie, lucrările vizează demolarea a 11 construcţii (C2 – pavilion, C3 – clădire farmacie, C4 – clădire spălătorie, C5 – clădire centrală termică, C6 – anexă, C7 – garaj, C8 – anexă, C9 – anexă, C12 – clădire pavilion triaj, C13 – bazin apă şi C14 – clădire canton) din cadrul secţiei IV aferentă unităţii spitaliceşti. Printre beneficiarii de autorizaţii se află şi oameni de afaceri.

Bogdan Piţigoi, prin intermediul Tester Grup, va executa lucrări de supraetajare şi reamenajare la centrul de sprijinire şi dezvoltare a afacerilor (IDEO), proiect implementat cu fonduri europene. Printre cele mai importante certificate de urbanism emise de către primărie se numără reabilitarea şi modernizarea căminelor T1, T2, T3 şi T5 ale Universităţii Tehnice „Gh. Asachi”.

Alte acte autorizate de municipalitate prevăd realizarea unei pensiuni în zona C.A. Rosetti, construirea de locuinţe, branşamente la reţelele de utilităţi, modificări la unele proiecte imobiliare aflate în construcţie sau chiar amenajări interioare în apartamente.

În total, primăria a emis la sfârşitul săptămânii trecute circa 70 de autorizaţii de construire şi certificate de urbanism.

 

Comentarii