Panouri de semnalizare a intrărilor în judeţul Iaşi chiar şi pe drumurile de pământ

sâmbătă, 22 noiembrie 2014, 18:09
3 MIN
 Panouri de semnalizare a intrărilor în judeţul Iaşi chiar şi pe drumurile de pământ

Asta au discutat consilierii judeţeni la şedinţa de ieri. Ce alte proiecte s-au mai adoptat.

Consilierii judeţeni nu au avut chef de ceartă ieri. Liderii gru­purilor de consilieri au respectat armistiţiul declarat unilateral de către preşedintele Consiliului Ju­deţean, Cristian Adomniţei, abţi­nându-se de la contre şi ironii. Dacă în ultimele şedinţe liderul consilierilor PSD, Cristian Stan­ciu, l-a atacat constant pe Adom­niţei, ieri, singura sa intervenţie a fost propunerea unui reprezentant al CJ în consiliul de administraţie al unei şcoli gimnaziale. Doar li­derul consilierilor PLR, Victor Chirilă, l-a „înţepat“ pe Adomniţei la dezbaterea unuia din punctele de pe ordinea de zi. Până la urmă, toate cele 25 de proiecte de ho­tărâre au fost adoptate în unanimitate, şedinţa încheindu-se după nici 25 de minute.

Consilierii au aprobat ieri alocarea sumelor necesare realizării documentaţiei aferente viitorului Centru Intermodat de Transport Marfă de la Holboca. Documentaţia a fost evaluată la 2,1 milioane lei, din care 1,6 mi­lioane lei ar urma să fie obţinute ca finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport. „Vom reactualiza do­cumentaţia tehnico-economică şi îl vom depune spre finanţare europeană. Acest Centru intermodal de marfă va putea să rezolve partea de transfer al mărfurilor din regimul de transport aerian pe cel feroviar şi rutier. Astfel, Iaşul va fi singurul oraş din Moldova care, având această infrastructură, va deveni o destinaţie atractivă pentru activităţile logistice“, a declarat preşedintele CJ.

Fără multe comentarii au fost aprobate creditele de angajament destinate instalării unui grup electrogen şi a unui modul de recirculare a agentului termic la Centrul Militar Zonal şi pentru susţinerea participării Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ la un proiect Comenius.

Discuţii au apărut doar la proiectul de aprobare a unui credit de angajament de 675.000 lei pentru pentru fi­nalizarea lucrărilor de montare a panourilor de semnalizare a in­trărilor în judeţ pe drumurile naţionale şi judeţene. „La Dagâţa este o ieşire din judeţ care nu este trecută pe listă pentru semnalizare. Dacă e drum de pământ, nu trebuie semnalizat? Ne e ru­şine cu el? Dacă tot aprobăm, mă­car să fie panouri la toate in­trările, indiferent dacă este drum de pământ, asfalt sau pietruit. Eventual să facem şi puţină publicitate, aşa cum ştie preşedintele să facă. Scriem pe fiecare panou că preşedinte al CJ este Cristian Adomniţei“, a spus Chirilă. Ironia acestuia nu a atras nicio replică din partea preşedintelui CJ. Propu­nerea lui Chirilă a fost acceptată, urmând ca intrările în judeţ pe drumuri slab circulate să fie marcate doar cu un panou simplu, din tablă. În schimb, 18 intrări situate pe dru­muri judeţene sau naţionale importante vor fi semnalizate cu panouri înalte, cu fundaţii de beton.

Consilierii judeţeni urmează să se mai întâlnească de două ori până la sfârşitul anului. Şedinţa ordinară aferentă lunii viitoare va avea loc pe 12 decembrie. Preşedintele CJ a a­nunţat şi organizarea unei alte şe­dinţe, până pe 20 decembrie, pentru distribuirea unor sume economisite din cotele defalcate din TVA primite de judeţ.

Comentarii