Parcări subterane în Centru: la Cub, în spatele blocului Cina sau sub Piaţa Unirii?

marți, 10 februarie 2015, 02:56
2 MIN
 Parcări subterane în Centru: la Cub, în spatele blocului Cina sau sub Piaţa Unirii?

Sunt propunerile liberalilor ieşeni, după ce primarul a anunţat renunţarea la parcarea de sub parcul de la Teatru.

Liberalii şi-au întărit rândurile în Consiliul Local. Consilierul in­dependent Anca Preda, fostă mem­bră a PPDD, a anunţat ieri că va susţine în plen acţiunile PNL. La rândul lor, reprezentanţii PNL au făcut apel şi la ceilalţi consilieri din opoziţie să li se alăture.

„Cu încă doi consilieri am fi suficienţi măcar pentru a putea solicita convocarea unei şedinţe extraordinare în plen, pe problemele importante ale Iaşului“, a explicat liderul consilierilor PNL, Ma­rius Dangă.

Liberalii dispun de şase locuri în Consiliul Local, iar prin cooptarea Ancăi Preda vor dis­pune de 7 voturi. Convocarea unei şedinţe extraordinare de CL se poate face la iniţiativa a cel pu­ţin unei treimi din consilieri, ceea ce înseamnă că PNL ar trebui să dispună de minimum 9 semnături, CL având 27 de membri. Dangă a aplaudat ieri decizia anunţată de primarul Gheorghe Nichita la sfârşitul săptămânii trecute, de renunţare la proiectul de construire a unei parcări subterane între Teatrul Naţional şi Mitropolie.

Dangă a apreciat însă că amenajarea unei parcări subterane este absolut necesară pentru descongestionarea traficului auto în Cen­trul Civic. „Salut modificarea de atitudine a primarului în privinţa esplanadei Teatrului Naţional. Sper să nu fie însă una şmeche­rească. Până nu văd în plen noii indicatori tehnico-economici ai proiectului de amenajare a es­pla­nadei, fără parcare, îmi păstrez rezerva. Ce facem însă cu nevoia de parcări în Centru? În zonă au fost derulate două proiecte cu fonduri europene, şi niciunul nu a prevăzut amenajarea unei par­cări, deşi ar fi existat posibilitatea. Primăria este datoare să ne spună care este soluţia. O variantă ar fi construirea unei par­cări în zona Cubului de pe Ştefan cel Mare, alta în spatele blocului Cina sau în Piaţa Unirii“, a precizat Dangă. Acesta a făcut din nou apel la replantarea teilor de pe pietonalul Ştefan cel Mare, apreciind că aceasta ar reprezenta o „îm­păcare între primar şi comunitatea ieşeană“. 

 

Comentarii