Pelicanii lui Ponta

miercuri, 24 iunie 2015, 01:50
3 MIN
 Pelicanii lui Ponta

De ce are nevoie PSD de ALDE?

PLR şi PC au fuzionat. Două partide care nu înseamnă absolut nimic s-au unit cu scopul, declarat într-o manieră bombastică, de a deveni a treia forţă politică din România! Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), care se doreşte a fi o formaţiune de centru-dreapta, şi-a ales drept semn electoral o pasăre în zbor, cel mai probabil un pelican.  

Din câte ne povestesc cei doi co-preşedinţi, Călin PopescuTăriceanu şi Daniel Constantin, ALDE va promova valorile liberale autentice şi se va adresa clasei mijlocii, mizând pe cel puţin 10 procente din intenţiile de vot ale românilor. Pentru a-şi dovedi tăria şi seriozitatea, noul partid va candida cu liste proprii la următoarele alegeri.

La fel promiteau şi conservatorii lui Dan Voiculescu, dar, în preajma alegerilor, se lipeau mereu de PSD, în vreme ce antenele declanşau mizerabile campanii de presă împotriva adversarilor. Şi pentru că tot veni vorba de cel condamnat la zece ani de puşcărie, unii – precum “olimpica” Maria Grapini – au speculat că, prin această fuziune, Constantin i-a furat definitiv jucăria lui Voiculescu. Aşa că nemulţumiţii au pus şi ei de un alt partid, PPUSL, la fel de măreţ ca fostele PC şi PUR. 

Dar dacă scena politica nu avea deloc trebuinţă de partidul pelicanilor în zbor, nu acelaşi lucru se poate spune despre nevoile PSD şi ale premierului Victor Ponta. Ascuns de frica DNA într-un spital din Turcia, şeful Guvernului a salutat apariţia noii formaţiuni politice, afirmând că ea uneşte forţa (citeşte: oportunismul) liberalilor cu echilibrul (citeşte: servilismul) conservatorilor. Ponta şi-a arătat încrederea că guvernarea, unde-i regăsim şi pe cei de la ALDE, va rămâne un model de succes grandios mulţi ani de acum încolo!

După cum deja se vede, ALDE va juca, în viitorul apropiat, rolul păcăliciului. Asumându-şi ab initio o doctrină de dreapta, care li se potriveşte celor doi lideri la fel de mult ca operaţia cu silicoane, “noul” partid va încerca să fure cât mai multe voturi din zona “noului” PNL. Aici, în ALDE, vor intra liberalii penali, care se vor plânge la antene să sunt victimele unor procese politice. Aici vor veni toţi cei care militează pentru “valorile autentic-liberale”, precum şmenurile cu statul, traseismul, turnătoria şi retorica de infractor. Şi tot aici îi vom descoperi pe cei care, ieri, urlau că PSD este cel mai corupt partid al României, pentru ca azi să zbiere acelaşi lucru despre “băsişti”! Dar ei au furat “tovărăşeşte” şi cu unii şi cu alţii. Iar pentru stresul îndurat s-au răsplătit cu pensii nesimţite.

Dacă strategia reuşeşte, atunci PSD şi acoliţii săi au mari şanse să reziste la guvernare şi în următorii ani. Dacă nu, vina va trebui să pice mai ales pe cei de la ALDE, care vor fi făcuţi răspunzători pentru mai toate eşecurile Cabinetului Ponta. Şi vor fi destule!

Oricum, schema USL bântuie din nou minţile celor de la guvernare. PSD plus ALDE vor, la rândul lor, să inducă ideea că, acoperind întreg spectrul politc, de la stânga la dreapta, vor primi odată cu votul şi permisiunea electoratului de a face orice. Ca şi la USL, scopul scuză mijloacele. Există însă o diferenţă notabilă. Ieri, USL se bătea cu Băsescu. Azi, guvernarea se luptă cu Justiţia. Dar, pentru a-i păcăli pe cei uşor de păcălit, Ponta şi pelicanii lui vor repeta cu orice prilej “justiţia lui Băsescu”. La fel au făcut şi în 2012.

Comentarii