Perechea ideală: duş şi apă minerală!

marți, 11 iulie 2017, 14:33
3 MIN

* Când au învăţat să facă focul, primii oameni au scăpat de frig; mai greu le-a fost să scape de căldură, că ape de răcorit nu erau chiar peste tot, iar berea încă nu fusese inventată. Ei au mai descoperit şi că vara poţi aduna lemne, cu care să te încălzeşti iarna; cei care au adunat gheaţă iarna au descoperit că nu rezistă vara, ca lemnele, ci se topeşte. Istoria a arătat că e mai uşor să te încălzeşti decât să te răcoreşti; acum e vară, românii s-au săturat să fie primiţi zilnic cu căldură la locurile de muncă, iar legea e de partea lor şi impune patronilor să asigure angajaţilor apă minerală, aer condiţionat, chiar duşuri. Am încercat să aflăm cum se respectă ea, în literă şi spirit:

* La bufetul comunal din Consumatori e cald, motiv pentru care Georgică de la bar a primit de la patron apă minerală. El a vândut-o clienţilor, la suprapreţ, până când l-a văzut şeful şi l-a mustrat; de atunci, Georgică foloseşte apa doar la botezat vinul.

* Groparii angajaţi (drepturi de autor) la cimitirul "Relaxarea" au primit la rândul lor apă minerală cu care, în premieră, au făcut şpriţ şi n-au mai băut direct din sticlă vinul primit de pomană. Totuşi, câţiva dintre ei s-au intoxicat, deoarece organismul lor nu fusese deprins cu acest lichid inedit.

* Managerul unei băi comunale se laudă că a pus la dispoziţia personalului duşuri şi apă. Tot duşuri a oferit tuturor angajaţilor şi patronul unui magazin de tip "Ferometal"; mai exact, fiecare a primit câte un duş cu schimbător (15.50 lei), iar angajaţii care nu au mai apucat duşuri au primit robinete, ţevi, coturi de un ţol sau doar garnituri.

* Angajaţii unei fabrici care îmbuteliază apă minerală (un brand mai puţin cunoscut) au primit la rândul lor câte doi litri de apă minerală şi s-au repezit la ea ca rătăciţii din Sahara la oază. Unul dintre ei ne-a spus că şi când lucra la fabrica de mezeluri îşi aducea pacheţel de acasă, fiindcă ştia bine cum se produc.

* Într-unele supermagazine există mari raioane de produse congelate sau ţinute la rece, în care angajaţii lucrează purtând căciuli, şube, mănuşi şi pâslari. Şi aceştia au primit, conform legii, apă minerală, dar au făcut cu ea ceai fierbinte. Unii patroni le-au montat chiar şi duşuri, dar a îngheţat apa de pe ţeavă.

* Scafandrii şi salvamarii au fost obligaţi de şefii lor să iasă din apă la fiecare sfert de oră şi să se răcorească sub duşurile proaspăt instalate, apoi să petreacă zece minute în faţa ventilatoarelor sau aparatelor de aer condiţionat. Astfel s-a văzut că, în caz de răceală, cei mai afectaţi sunt scafandrii, care n-au cum să-şi sufle nasul şi nu mai văd nimic dacă strănută în cască, peste vizorul din sticlă.

 

Comentarii