Peste 200 de comunicări şi peste 160 de articole cotate ISI în domeniul istoriei, susținute prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană

vineri, 11 decembrie 2015, 10:21
2 MIN

Peste 200 de comunicări științifice în domeniul istoriei au fost susținute public prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană. 

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în calitate de partener, împreună cu coordonatorul proiectului Universitatea de Vest din Timişoara, şi celelalte trei universități partenere (Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea din Craiova) au finalizat ieri, în cadrul unei conferințe, proiectul Cercetători competitivi pe plan european în domeniul științelor umaniste și socio-economice. Rețea de cercetare multiregională (CCPE) ID – 140863, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară 1 – Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice  și  dezvoltării societății bazate pe cunoaștere, DMI  1.5 – Programe doctorale și postdoctorale în sprijinul cercetării.

Manifestarea a avut loc ieri, 10 decembrie 2015, în Sala Senatului Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 20 de luni.

„Obiectivul general al proiectului a fost creșterea competitivității cercetării în domeniul științelor umaniste și economico-sociale şi crearea unei rețele între universitățile partenere și mediul socio-cultural și economic. Prin proiect s-a oferit spijin financiar pentru 35 de doctoranzi și 16 postdoctoranzi ai Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.În cadrul acestui proiect doctoranzii şi postoctoranzii au susţinut peste 200 de comunicări, la congrese, simpozioane şi conferinţeştiinţifice organizate în ţară sau în străinătate, au publicat peste 160 de articole în reviste indexate în baze de date internaţionale (ISI, BDI) şi au efectuat 47 de mobilităţi în centre de cercetare din ţări ale Uniunii Europene. Totodată, proiectul a urmărit colaborarea cu reprezentanți ai mediului socio-economic și cultural în vederea creșterii relevanței cercetărilor ştiinţifice din domeniul ştiinţelor umaniste şi economico-sociale, crearea unei mini-biblioteci, fiind achiziţionate 120 de volume, precum şi realizarea unei rețele de cercetare naţionale şi internaționale prin încheierea de acorduri de colaborare cu universități din țară și din străinătate”, a indicat prof.univ.dr. Petronel Zahariuc, decanul Facultății de Istorie a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. 

Comentarii