Peste 500 de persoane au murit în ultimele zece zile în India din cauza caniculei

luni, 25 mai 2015, 19:56
2 MIN
 Peste 500 de persoane au murit în ultimele zece zile în India din cauza caniculei

Peste 500 de persoane au murit din cauza valului de căldură care a cuprins India şi care dă puţine semne de atenuare, au anunţat luni oficiali, relatează DPA, în pagina electronică.

Statele Andhra Pradesh şi Telangana, în sud, erau cele mai afectate, cu temperaturi care atingeau în unele zone 48 de grade Celsius.

Temperaturi ridicate se înregistrau încă din aprilie, însă cele mai multe decese au fost semnalate în ultimele zece zile.

În Telangana, de la 15 aprilie au murit din cauza căldurii 186 de persoane, cu 50 mai multe decât erau raportate până duminică, a declarat comisarul pentru Managementul situaţiilor de dezastru Bhambal Ram Meena.

În statul vecin Andhra Pradesh, de la 18 mai au murit 246 de persoane, dintre care 57 în districtul Prakasam, a anunţat un oficial de la Departamentul pentru managementul situaţiilor de dezastru.

Zone ample în nordul şi centrul Indiei, inclusiv capitala New Delhi, au fost de asemenea afectate de valul de căldură.

În total 35 de decese au fost semnalate în capitală şi la periferia acesteia, iar alte 24 de morţi au fost raportate în statele Odisha şi Bengalul de Vest, în estul ţării, potrivit postului Doordarshan.

Căldura şi furtuni de nisip au provocat moartea a peste 20 de persoane în statele Madhya Pradesh, Jharkhand şi Rajasthan în ultimele zile, potrivit presei locale.

Lucrători sociali afirmă că bilanţul ar fi mult mai mare, având în vedere că numeroase decese din sate izolate rămân neraportate.

Numeroşi muncitori cu venituri mici şi conducători de rişte nu îşi permit să îşi întrerupă munca.

Departamentul Meteorologic indian a instituit un cod roşu în mai multe state, anunţând că aceste condiţii meteorologice urmează să persiste în zilele următoare.

Oficiali guvernamentali din statele din sudul ţării depuneau eforturi să furnizeze apă şi i-au îndemnat pe locuitori să nu iasă din casă sau de la locul de muncă între orele 11.00 şi 16.00. (Mediafax)

Comentarii