Pokemoniada

marți, 26 iulie 2016, 07:00
3 MIN
 Pokemoniada

* Un nou joc a transformat milioane de pământeni în zombi care umblă cu ochii în telefoane, căutând monstruleţi virtuali şi capturându-i în bile aruncate spre ei cu o alunecare de deget pe ecran. E mult de povestit, însă nu vă sfătuim să participaţi la Pokemoniadă, fiindcă e şi mult de mers pe jos (pare un joc făcut anume pentru poştaşi) – şi, în plus, nu există pădure fără uscături, după cum urmează:

* Nişte săteni s-au scuzat la anchetă, zicând că, de fapt, ei n-au umblat noaptea prin curţile vecinilor pentru a sustrage bunuri din avutul privat, ci doar au crezut că există pokemoni în formă de găini, curci, purcei şi damigene.

* Un cetăţean dintr-o comună vasluiană şi-a bătut nevasta şi a fugărit-o pe uliţă după ce s-a întors noaptea de la bufet, cu telefonul în mână, şi a prins-o în odaie cu un pokemon ascuns sub pat. Se pare că acesta era beat, fiindcă nu s-a apărat când omul i-a tras cu toporul.

* După o săptămână de căutare încununată de succes, urmată de altă săptămână dedicată prelucrării rezultatelor, doi domni din aceeaşi pitorească zonă geografică au prezentat un produs novator: rachiul de pokemoni, la 36 de grade!

* Mii de patroni de localuri s-au bucurat să găsească pokemoni în sălile de mese sau pe terase, aşa că au afişat la intrare "Avem pokemoni proaspeţi! Consumaţie minimă 50 de lei!"; clienţii n-au întârziat să vină, cu telefoanele pregătite. Rămâne o enigmă anunţul din faţa unui bufet: "Pokemoni, 25 lei / 100 grame".

* Au existat şi clienţi nemulţumiţi: o doamnă a dat peste pokemoni de sex evident bărbătesc la WC-ul pentru femei şi a început să ţipe; alţi consumatori s-au plâns că toţi pokemonii se adună la locurile pentru fumat şi, din acest motiv, sunt nevoiţi să se înghesuie, iar un cetăţean care a plecat la closet a reclamat că un pokemon suspect i-a băut berea lăsată pe masă.

* Nişte hingheri bine ebrietaţi au plecat dimineaţa pe teren, după maidanezi; mai pe înserat, pasionaţii jocului Pokemon Go ieşiţi după obicei, la vânătoare, au avut surpriza să descopere sute de pokemoni castraţi şi marcaţi cu cercei în urechi.

* Meciul de fotbal dintre selecţionatele comunelor Consumatori şi Neofiţi, contând pentru "Cupa cu Rachiu", a fost întrerupt după ce atacanţii din Neofiţi s-au plâns că au văzut opt pokemoni în poarta gazdelor şi alţi zece în apărare, în timp ce doi stăteau în careul lor, "la pomană", într-o evidentă poziţie de ofsaid.

* Asociaţiile pentru protecţia necuvântătoarelor au organizat un marş de protest împotriva jocului Pokemon Go; reprezentanţii lor zic că e o sălbăticie să capturezi pokemonii şi să-i ţii închişi în bile pe căldura asta, fără apă şi fără mâncare. Pe unele dintre pancartele purtate de manifestanţi scria "Ia-l acasă!".

 

Comentarii