Poliţiştii vă vor împărţi pungi şi mănuşi dacă ieşiţi să vă plimbaţi câinele în Iaşi

sâmbătă, 28 martie 2015, 02:58
1 MIN
 Poliţiştii vă vor împărţi pungi şi mănuşi dacă ieşiţi să vă plimbaţi câinele în Iaşi

Poliţiştii locali îi avertizează pe deţinătorii de animale de companie că pot fi amendaţi dacă nu curăţă excrementele de pe domeniul pu­blic. Potrivit poliţiştilor, amenda este cuprinsă între 260 şi 500 lei, iar în ultimele 12 luni au fost aplicate peste 25 de astfel de sancţiuni.

În această perioadă, poliţiştii au demarat o campanie de informare pentru a aduce la cunoştinţa de­ţi­nătorilor de animale de companie a îndatoririlor pe care aceştia le au. „Campania constă atât în informarea cetăţenilor, prin distribuire de fluturaşi informativi, cât şi prin oferirea de materiale, respectiv pungi şi mănuşi, ce servesc la strângerea excrementelor de pe domeniul public“, au precizat oficialii Poliţiei Locale.

După finalizarea campaniei, po­liţiştii „vor trece la respectarea normelor legale, prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale“. Potri­vit Hotărârii Consiliului Local 172/2002, constituie contravenţie lipsa botniţei şi a lesei, accesul câinilor în parcurile de joacă şi cimitire, precum şi necurăţarea de către deţinătorii de câini a excrementelor lăsate în locurile unde circulaţia acestora este permisă.
 

 

Comentarii