Povestea fursecurilor de Crăciun: Tradiția datează încă din Evul Mediu

marți, 23 decembrie 2014, 21:51
1 MIN
 Povestea fursecurilor de Crăciun: Tradiția datează încă din Evul Mediu

Cea mai frumoasă perioadă a anului este cea în care bucătariile din toată lumea te îmbie cu arome de scorțisoara și alte condimente care te fac sa îți lase gura apă. Indiferent de preferințe, șansele de a savura fursecuri proaspete, gustoase si aromate  sunt foarte mari.

La fel ca toate tradițiile de Crăciun, originea acestui delicios obicei se găsește acum multa vreme în urmă, în ritualurile de la solstiții, înainte ca Crăciunul să devină o imensă sărbătoare comercială.

Festivalurile solstițiului de iarnă s-au ținut din vremuri străvechi, pe tot cuprinsul întregii lumi. Din Norvegia, până în Africa de vest, din Irlanda până în India, grupuri de oameni se adunau pentru a sărbătorii schimbarea anotimpurilor. Sărbătorile se roteau în jurul mâncării, până la urmă, oamenii trebuiau să se ospăteze înainte de foametea din iarnă.

Solstițiul însemna, adesea, sosirea primului îngheț, așa că animalele puteau fi sacrificate și păstrate pentru a putea fi mâncate pe tot parcursul iernii, iar băuturi fermentate, precum berea și vinul, erau gata de a fi băute. Așa cum știe orice om modern, după o friptură sănătoasă și o băutură tare, un singur lucru este necesar pentru a desăvârși masa: desertul.

Citește mai multe pe historia.ro

 

Comentarii