Practică de o lună în spitalele din Mexic pentru studenţii de la UMF

marți, 16 februarie 2016, 02:54
1 MIN
 Practică de o lună în spitalele din Mexic pentru studenţii de la UMF

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi au posibilitatea de a participa la un schimb de experienţă cu unităţile medicale din Mexic, prin intermediul Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Studenţeşti de Medicină. Aceştia trebuie să cunoască limba engleză la nivel conversaţional, cunoştiinţele de spaniolă fiind apreciate, existând două module ale programului de internship, clinic sau preclinic. 

La clinic, studentul va efectua gărzi în departamentul clinic al unui spital, pe secţiile de Dermatologie sau Pediatrie, în timp ce în preclinic acesta va merge la un departament preclinic al Universităţii de Medicină de acolo, sau la un spital cu predare de ore, studiind biologia sau chimia.

Schimbul va dura o lună, se lucrează opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, iar studenţii trebuie să îşi aducă cu ei halatul alb, stetoscopul, un ciocănel pentru testarea reflexelor şi echipament adecvat pentru a fi purtat în spital. Stagiul poate fi efectuat în mai multe oraşe din Mexic, de la Ciudad de Mexico la Morelia, Tepic, Toluca sau Tijuana. Costul unui astfel de stagiu este de 350 de euro, iar studenţilor li se va asigura cazarea.

 

Comentarii