Premieră la Iaşi: Universitatea Tehnică oferă gratuit studenţilor baza sportivă

luni, 06 iunie 2016, 01:59
2 MIN
 Premieră la Iaşi: Universitatea Tehnică oferă gratuit studenţilor baza sportivă

Universitatea Tehnică „Gheor­ghe Asachi“ devine prima insti­tuţie de învăţământ superior care, pe plan local, îşi pune la dispoziţie integral baza sportivă studenţilor, fără a mai percepe taxe, pe un sistem de rezervări.  

 

Măsura este gândită să funcţioneze provizoriu, de la începutul lunii iunie şi până pe 15 iulie, iar dacă studenţii se vor arăta interesaţi şi dacă vor păstra în condiţii bune terenurile de joc şi toate facilităţile oferite de UTI, conducerea Direcţiei Servi­ciilor Studenţeşti de la universitate ia în calcul prelungirea aranjamentului şi din toamnă. „Vrem ca studenţii să iasă din cămin, să-şi petreacă timpul şi în aer liber, să aibă o viaţă mai activă încă din timpul studenţiei. Vrem ca baza noastră, care este dotată modern, să aibă porţile deschise mereu pentru ei. Am ţinut foarte mult la acest lucru. Mai ales că vine şi perioada sesiunii şi vrem să îi încurajăm să mai ia o pauză de la învăţat şi să facă puţină mişcare“, a declarat ing. Bogdan Budeanu, directorul DSS. 

Accesul va fi gratuit în intervalul 8.00 – 22.00 pe cele şase terenuri din aer liber, pe care se poate juca baschet, fotbal, tenis de câmp, badminton, tenis de picior, streetball, fiind marcaje pentru fiecare sport, dar şi în sălile interioare, una mare, în care se poate juca volei, şi mai multe mici, în care pot merge cei pa­sionaţi de culturism sau aerobic.

Studenţii îşi pot face programări telefonice, fiind posibil şi accesul fără rezervare câtă vreme terenul nu este deja acontat. Programarea din timp va fi făcută de către un singur student, care îşi va asuma şi responsabilitatea pentru buna desfăşurare a activităţii în baza sportivă, iar pentru a putea intra pe teren toţi studenţii trebuie să aibă asupra lor un document care să le ateste calitatea de student. „Am dori să continuăm proiectul şi din toamnă, dar depinde cum va fi perceput el de studenţi. Tendinţa noastră este să lăsăm accesul liber şi în viitor, sperăm să găsim posibilitatea de a face acest lucru ţinând cont de faptul că baza sportivă aduce ve­nituri anuale de circa 200.000 de lei din încasări. Trebuie să vedem dacă oamenii o vor folosi şi dacă o vor face într-un mod civilizat“, a completat ing. Bogdan Budeanu.

 

 

Comentarii