Preot trimis o lună la mănăstire, după ce a băut alcool şi a bătut un tânăr pe stradă

luni, 01 septembrie 2014, 16:42
2 MIN
 Preot trimis o lună la mănăstire, după ce a băut alcool şi a bătut un tânăr pe stradă

Un preot din judeţul Cluj a fost sancţionat, luni, de IPS Andrei, mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, fiind trimis să stea o lună la o mănăstire de călugări, după ce a băut alcool şi a bătut un tânăr de 19 ani, pe stradă, iar în acest caz Poliţia a declanşat o anchetă penală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Bogdan Ivanov, un preot din parohia localităţii clujene Unguraş a consumat băuturi alcoolice la o petrecere, duminică seară, apoi a agresat un tânăr.

"Este un incident pe care îl regretăm, IPS mitropolit l-a primit astăzi (luni – n.r.) pe preot, acesta şi-a recunoscut fapta şi o regretă. Este un preot tânăr, care nu a mai avut abateri până acum, şi s-a luat decizia unei sancţiuni disciplinare. Va fi trimis timp de o lună la o mănăstire din judeţul Cluj, urmând ca după această perioadă să fie analizată din nou situaţia. În acest timp, locul preotului va fi suplinit de un alt preot", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Ivanov.

Ivanov a adăugat că în prioada în care va sta la mănăstire preotul "se va supune regulilor mănăstirii şi va face tot ce îi va spune stareţul".

În paralel, a fost începută o anchetă penală pe numele preotului, după ce poliţiştii din Dej au intervenit, duminică seară, să aplaneze conflictul dintre acesta şi un tânăr de 19 ani.

"În urma altercaţiei produse pe fondul consumului de alcool, tânărul de 19 ani ar fi fost lovit cu pumnul în zona feţei, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la Centrul de Primiri Urgenţe Dej. În acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Judeţeană Cluj. (Mediafax)

 

Comentarii