Presa turcă: „Lucescu slab, arbitrul slab, echipa naţională şi mai slabă!”

duminică, 03 septembrie 2017, 10:59
2 MIN
 Presa turcă: „Lucescu slab, arbitrul slab, echipa naţională şi mai slabă!”

Presa din Turcia îl critică pe Mircea Lucescu după meciul pierdut de selecţionata turcă în faţa Ucrainei, scor 0-2, notând că tehnicianul "nu a citit deloc jocul", dar menţionează şi greşelile brigăzii de arbitri.

"Nici Lucescu nu a fost o soluţie”, a titrat jurnalul Takvim, în timp ce Hurriyet a scris: "Lucescu slab, arbitrul slab, echipa naţională şi mai slabă!" 

"După meciul pe care l-a condus căscând, Lucescu a criticat arbitrii", notează şi memleket.com.tr, adăugând că imagini cu Lucescu căscând la meci au provocat polemică. În plus, jucătorii turci de pe banca de rezerve au fost văzuţi fiind mai preocupaţi de telefoanele mobile decât de joc şi distrându-se în timp ce echipa era condusă cu 2-0.

Editorialistul Evren Turhan de la Takvim a scris: “Sinuciderea lui Lucescu”. "Mircea Lucescu, adus după Fatih Terim pentru un nou început, nu avea altă şansă decât victoria în primul său meci. (…) Intri în repriza a doua cu 0-2. Lucescu nu face nimic. S-a uitat la meci ca noi. Nu ai nimic de pierdut şi totuşi nu ataci. Lucescu nu a citit deloc jocul”, a adăugat Turhan. Milliyet scrie despre “deciziile scandaloase” ale arbitrilor, menţionând faptul că ucrainenii au marcat goluri care nu ar if trebuit să fie validate. “Ce încearcă Lucescu să facă?”, a titrat Sabah, menţionând că tehnicianul a surprins prin primul 11 ales. Jurnalul subliniază însă şi faptul că arbitrii au greşit la ambele goluri.

Reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, de selecţionata Ucrainei, într-un meci din grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. A fost partida de debut a lui Lucescu la conducerea selecţionatei Turciei. Golurile au fost marcate de Iarmolenko ’18, ’42. Mircea Lucescu a folosit următoarea formulă de echipă: Volkan Babacan – Şener Özbayraklı, Serdar Aziz (Çağlar Söyüncü ’73), Mehmet Topal, İsmail Köybaşı – Tolga Ciğerci, Ozan Tufan (Oğuzhan Özyakup ’60), Emre Belözoğlu, Cengiz Ünder – Hakan Çalhanoğlu (Arda Turan ’68), Cenk Tosun.

Tot în grupa I, Finlanda a învins Islanda, scor 1-0, iar meciul Croaţia – Kosovo a fost suspendat din cauza ploii torenţiale. Ucraina este lider în clasamentul grupei I, cu 14 puncte. Turcia ocupă locul patru, cu 11 puncte. Pe poziţiile 2 şi 3 se află Croaţia şi Islanda, cu câte 13 puncte. Locul 5 este ocupat de Finlanda, cu patru puncte, iar pe ultima poziţie se află Kosovo, care are un punct. Echipa Turciei va juca în ultimele trei etape ale grupei I cu Croaţia (pe teren propriu, la 5 septembrie), cu Islanda (tot acasă, la 6 octombrie) şi cu Finlanda (în deplasare, la 9 octombrie).

    

Comentarii