Preşedintele unei asociaţii de proprietari, judecat după ce a luat acasă actele contabile

joi, 01 iunie 2017, 01:50
1 MIN
 Preşedintele unei asociaţii de proprietari, judecat după ce a luat acasă actele contabile

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Iaşi, fost preşedinte al unei asociaţii de proprietari, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Costel Isaincu (57 de ani) a ajuns în vizorul procurorilor după ce, cu doar câteva zile înainte de a-i expira mandatul de preşedinte al unei asociaţii de proprietari, în ianuarie 2012, din Iaşi, ar fi sustras mai multe documente aparţinând unităţii, dar şi echipamente electronice. 

Bărbatul nu a fost pus sub acuzare pentru furt întrucât, în momentul comiterii faptei, încă mai deţinea funcţia de conducere a unităţii. De altfel, el a intrat în locul în care se aflau documentele cu o cheie potrivită. Atunci când procurorii au efectuat percheziţii la el acasă, a precizat că nu ştie unde sunt documentele sustrase, refuzând astfel să le restituie.

„Cu ocazia audierii, inculpatul Isaincu Costel a declarat că a luat din sediul asociaţiei mai multe documente financiar-contabile pe care le-a depozitat la domiciliul său, însă a refuzat să le restituie susţinând că doreşte să efectueze o expertiză financiar-contabilă la asociaţia de proprietari“, se arată în rechi­zitoriu. 

Comentarii