N

Previziunile şi sfaturile lui Iohannis pentru Iaşi legate de europarlamentare, aeroport şi Capitală Europeană

N

luni, 19 mai 2014, 01:50
3 MIN
 Previziunile şi sfaturile lui Iohannis pentru Iaşi legate de europarlamentare, aeroport şi Capitală Europeană

\N

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat la Iaşi că partidul va obţine un procent de peste 20% la alegerile europarlamentare. Primarul Sibiului a vizitat capitala Moldovei sâmbătă, participând şi la ceremonia de beatificare a episcopului Anton Durcovici. Scorul pe judeţul Iaşi ar putea fi peste 30% după votul de pe 25 mai, conform preşedintelui PNL Iaşi, Cristian Adomniţei. „Cel mai important lucru este să-i convingem pe oameni să mergă la vot. Convingerea mea este că orice scrutin cu o prezenţă mică rămâne cu o urmă de dubiu“, a precizat Klaus Iohannis care a adăugat că „europarlamentarele sunt considerate de mulţi politicieni ca un exerciţiu pentru prezidenţiale sau alegeri de rangul 2 sau 3, ceea ce în niciun caz nu este adevărat“.

Conform liderului PNL, alegătorii ar trebui să fie mai bine informaţi asupra mizei alegerilor europarlamentare. „Eu lucrez cu scenariul – PNL va lua peste 20% la europarlamentare“, a punctat Iohannis. În ceea ce priveşte scorul pe judeţul Iaşi, procentele ar putea fi o surpriză, conform preşedintelui Cristian Adomniţei. Şeful PNL Iaşi susţine că niciun partid local nu va obţine peste 40% după scrutinul de duminica viitoare. „Cred că PSD în judeţul Iaşi, indiferent a ceea ce se rosteşte, va lua cu 3 în faţă. Dacă lucrurile ar sta la fel, nu înţeleg de ce au simţit nevoia cei de la PSD să se prezinte atât de triumfători şi să facă apel la un sondaj din februarie. Inclusiv, pe oraşul Iaşi cred că vom avea surprize mari. Şi la aceste alegeri, dar mai ales la cele din 2016. PNL sper din tot sufletul să ia procentul pe care îl merită, având în vedere munca în timp a liderilor liberali. Nu va fi niciun partid în Iaşi cu cifra 4 în faţă“, a declarat Adomniţei.

Primarul Sibiului a atras atenţia asupra faptului că proiectul de modernizare al Aeroportului din Sibiu a fost decisiv pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană pe care oraşul l-a obţinut în 2007. „Când Sibiul s-a pregătit pentru CCE, cel mai important proiect şi cel mai mare a fost modernizarea aeroportului. Acest singur proiect de aeroport poate să fie acela care hotărăşte dacă Iaşul va avea o şansă mare sau una mai mică pentru CCE“, a sugerat Iohannis.

Edilul a precizat că Iaşul este un candidat foarte puternic şi are mari şanse în comperiţia europeană. „Este foarte bine pentru un oraş care se doreşte CCE să aibă o viaţă culturală bogată înainte de aplicaţie şi este extrem de important să aibă o infrastructură culturală înainte de aplicaţie. Lucrul cel mai important este în comunitatea respectivă să existe această dorinţă şi inţiativă privată şi publică şi să se ajungă la un concept care reprezintă rolul comunităţii în Europa de astăzi. Din ce-am discutat, Iaşul are premise foarte bune şi şanse bune dacă există suficientă iniţiativă să fie un candidat excepţional“, a opinat Klaus Iohannis.

Comentarii