Primarul dintr-o comună ieşeană judecat pentru ucidere din culpă poate să conducă maşina

joi, 04 august 2016, 16:15
1 MIN
 Primarul dintr-o comună ieşeană judecat pentru ucidere din culpă poate să conducă maşina

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au decis ca primarul comunei Răchiteni, judecat pentru ucidere din culpă, să poată conduce în continuare vehicule pe drumurile publice. Petre Doboş, fratele deputatului ieşean Anton Doboş, va avea posibiltatea să conducă pentru cel puţin încă 30 de zile, ulterior fiind necesar să se adreseze din nou instanţei.

Doboş a fost trimis în judecată recent pentru o faptă ce a avut loc în 2013, atunci când, dintr-o culpă comună, maşina sa a lovit un motociclist care a decedat în urma impactului. Potrivit rechizitoriului, pe 15 noiembrie 2013, în jurul orei 17.00, maşina lui Doboş, un Hyundai Santa Fe, s-a izbit de o motocicletă condusă de Valentin Macovei, de 27 de ani.

Expertizele ulterioare au arătat că tânărul a efectuat o depăşirea neregulamentară, încălcând sensul continuu şi, când se afla în dreptul maşinii lui Doboş, acesta din urmă a virat şi el la stânga, peste linia longitudinală, lovindu-l pe motociclist. Din acest motiv, cei doi participanţi la trafic ar fi avut fiecare o culpă în producerea accidentului. În urma impactului, Valentin Macovei a decedat.

Comentarii