Primul cantonament al anului

luni, 20 ianuarie 2014, 02:50
3 MIN
 Primul cantonament al anului

CSMS Iaşi a plecat ieri spre Cheile Grădiştei, unde va derula primul stagiu de pregătire centralizat al iernii. Din Copou au plecat 26 de jucători, Firoiu şi Radu Miron fiind lăsaţi acasă. Al doilea stagiu de pregătire se va derula în Bulgaria

 
CSMS Iaşi a plecat ieri, după antrenamentul de dimineaţă, spre Cheile Grădiştei, complexul din judeţul Braşov care va fi cartierul general al ieşenilor pentru primul cantonament al anului. Delegaţia care a plecat din Copou cuprinde 26 de jucători: Caparco, Bălan, Dani; Bosoi, Călugăru, Creţu, Avrămia, Vişa, Cioranu, Vladu, Bădic; Onofraş, Nuţescu, Olah, Novac, Mihalache, Dedu, Ţigănaşu; Herghelegiu, Dobre, Pălimaru, juniorii Crenganiş, Moisii şi Chelaru, stoperul croat Radina şi mijlocaşul albanez Hoxha, ultmii doi fiind aflaţi în probe. Antrenorul principal al echipei, Marius Lăcătuş, a decis ca Mihnea Firoiu şi Radu Miron, care fuseseră puşi pe lista de transfer în iarnă, dar care s-au pregătit în Copou în acest start de an, să fie lăsaţi acasă. În ciuda acestei decizii, cei doi vor rămâne jucătorii Iaşului până în vară. „Miron şi Firoiu sunt jucători sub contract cu noi şi vor rămâne până în vară în Copou. La Miron nu am activat clauza de reziliere a contractului, iar Firoiu e singurul jucător din lot care nu are o astfel de clauză, pentru că el nu ar mai putea evolua la alt club în acest sezon. Se vor pregăti în Iaşi, cu un antrenor din cadrul clubului” , a anunţat preşedintele CSMS, Florin Prunea.
Direct în cantonament este aşteptat mijlocaşul Liviu Mihai (CSM Unirea Slobozia), conducerea CSMS anunţând că s-a înţeles cu gruparea ialomiţeană pentru transferul jucătorului care împlineşte în luna martie 26 de ani. „Am ajuns la un acord de transfer în ceea ce-l priveşte pe Liviu Mihai. Dacă nu apare ceva neprevăzut, luni semnăm documentele, în aceeaşi zi urmând ca jucătorul să plece la Cheile Grădiştei”. Iaşul va plăti 60 000 de lei Unirii şi un salariu de pornire de 2 000 de euro fotbalistului, care va semna un contract pe trei ani şi jumătate. La sfârşitul fiecărui sezon lui Mihai i se va putea rezilia unilateral contractul, în cazul în care fotbalistul nu va confirma.
Un alt fotbalist care ar putea să ajungă în această săptămână în cantonamentul de la Cheile Grădiştei este Ionuţ Filip, fundaşul Săgeţii Năvodari cu care Iaşul negociază de mai mult timp.

În week-end s-a bătut în cuie şi locul unde se va derula al doilea cantonament al anului. Deşi iniţial anunţaseră că vor pleca în Antalya, ieşenii vor merge între 4 şi 17 februarie la Albena, reprezentanţii clubului care s-au deplasat în staţiunea din Bulgaria la sfârşitul săptămânii trecute fiind mulţumiţi de condiţiile oferite

Comentarii