Primul vieţaş al noului Cod la Iaşi: a ucis în bătaie un copilaş de 5 ani

miercuri, 12 martie 2014, 02:50
3 MIN
 Primul vieţaş al noului Cod la Iaşi: a ucis în bătaie un copilaş de 5 ani

Decizie extrem de rară luată ieri de Tribunalul Iaşi. Un bărbat de 35 de ani care a ucis în bătaie, fără niciun motiv, un copil de cinci ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Emil Totoi este primul ieşean care primeşte detenţie pe viaţă în ultimii trei ani. Decizia nu este definitivă.

O crimă care a stârnit rumoare în rândul opiniei publice din Iaşi a fost pedepsită dur de către judecătorii Tribunalului Iaşi. Magistraţii ieşeni au decis să îl condamne la închisoare pe viaţă pe ieşeanul Ionel Maxim Totoi, de 35 de ani, acuzat că a bătut cu picioarele în cap un copil de cinci ani, provocându-i decesul. Într-un dosar distinct, concubina sa, mama victimei, este judecată şi ea pentru favorizarea infractorului după ce a încercat să îşi scoată basma curată iubitul când acesta a ajuns în vizorul anchetatorilor. Condamnarea pe viaţă a lui Emil Totoi este prima din ultimii trei ani. În 2011, Petrică Enuţa pri­mea şi el detenţie pe viaţă pentru un dublu asasinat. Bărbatul a ucis cu sânge rece, pe 20 decembrie 2010, doi bătrâni din cartierul Ţicău.

Detalii terifiante

În rechizitoriul prin care Emil Totoi a fost trimis în judecată apar detalii terifiante. Bărbatul şi concubina sa, Elena Ciocă, trăiau în concubinaj din vara anului 2012, deşi femeia nu era încă divorţată la acea vreme de soţul ei. Totoi era proaspăt ieşit din puşcărie, iar cei doi, împreună cu fiii inculpatei, au trăit mai bine de un an în locuinţa părinţilor Elenei Ciocă dintr-un sat din judeţul Vaslui. În tot acel timp, Totoi i-a bătut frecvent atât pe cei doi copii ai iubitei sale, cât şi pe părinţii acesteia. Bătrânii, sătui de agresiunile suferite, l-au dat afară pe Totoi, care a luat-o pe concubină şi pe copii şi s-au mutat în comuna ieşeană Bălţaţi. Pe 28 iulie 2013, bărbatul a fost chemat la Poliţia din Târgu Frumos, fiind suspect într-un caz de viol. Mărturie în acest sens depusese chiar sora sa, iar pentru a se răzbuna pe aceasta imediat după ce a ieşit de la Poliţie, Totoi a mers la aceasta şi i-a pus cuţitul la gât copilului femeii. Ulterior, ajunge acasă şi îl bate crunt cu o curea pe Felix, băiatul mai mare al Elenei Ciocă, în vârstă de 7 ani. A doua zi, agresorul îl duce pe Felix şi pe fratele său Andrei (5 ani) la tuns, timp în care consumă băuturi alcoolice. După ce ajunge acasă, fără niciun motiv, huliganul îl ia pe Andrei şi îl duce în bucătărie, acolo unde îl bate cu picioarele în cap până ce îl lasă inconştient. La scenă a asistat, au spus procurorii, atât mama copilului, cât şi fratele mai mare al acestuia.

Mama, judecată

Băiatul a stat inconştient în lo­cuinţa lui Totoi pentru câteva ore, pâ­nă ce criminalul a decis să sune la 112. Bărbatul şi Elena Cioacă au venit şi ei la Iaşi, însă Totoi şi-a dat seama de gravitatea faptelor şi a fugit, fiind depistat la scurt timp în zona Metro de către poliţişti. În tot acel timp, Elena Cioacă încerca să-i convingă pe anchetatori că iubitul ei nu este vinovat de producerea faptei şi că agresorul ar fi tatăl natural al copilului de cinci ani. „Inculpata nu s-a preocupat de creşterea celor doi copii, care au suferit de lipsă de hrană şi igienă şi care erau în mod permanent bătuţi de inculpatul To­toi“, se arată în rechizitoriu. Femeia a fost şi ea trimisă în judecată pentru favorizarea infractorului. Decizia luată de judecătorii ieşeni în cazul lui Emil Totoi poate fi atacată cu apel.

Comentarii