Acces permis şi prin partea stângă, la scuarurile staţiilor de tramvai

PRINS ÎN TRAFIC – Propunere interesantă de la ieşeni pentru Primărie

luni, 30 ianuarie 2017, 02:50
3 MIN
 PRINS ÎN TRAFIC – Propunere interesantă de la ieşeni pentru Primărie

Campania „Prins în trafic“, de­marată de „Ziarul de Iaşi“ cu ajutorul cititorilor pentru a informa şi ajuta autorităţile locale să intervină mai eficient în rezolvarea pro­blemelor de tra­fic urban, continuă astăzi cu o cerere a tot mai mulţi conducători auto ieşeni, manifestată atât în mediul online, cât şi telefonic, la redacţie, ori în scris: modul de reglementare a circulaţiei auto în zona scuarelor staţiilor de tramvai.

„Ce bine se circulă acum pe şo­seaua Nicolina, în zona de după pasarelă, spre CUG, de când poţi merge cu maşina, chiar cu restricţie de viteză, de 30 km/oră, şi pe linia de tramvai în dreptul staţiilor. Nu înţeleg de ce nu se dă voie astfel la circulaţie şi pe strada Canta, de exemplu. Uneori este şi hilar să vezi cozi imen­se, intre orele 16 şi 17, pe sensul spre capăt, înainte de staţia Moara de Foc, iar banda cu linie de tramvai să fie efectiv nefolosită. Mai ales că este un singur tramvai care circulă pe acolo, tramvaiul 7“, propune Mihai Chişca­nu, un şofer ieşean care face naveta zilnic prin zonă, într-un mesaj remis redacţiei.

Un alt şofer ieşean este de părere că aceeaşi măsură ar trebui luată şi pe bulevardul Nicolae Iorga, lucru care ar face să dispară cozile imense de dimineaţă dintre pasajul subteran Mircea şi Gara In­ternaţională, ori cele din zona Pieţei Nicolina. „Poate nu ar fi rău că şi scuarul staţiei de tramvai din Elena Doamna să poată fi ocolit prin stânga, asemeni staţiilor din Tudor Vladimirescu pe linia de tramvai. Astfel, cei care ar intenţiona să urce pe strada Vasile Lupu în Tătăraşi, sau să vireze stânga, ar putea utiliza banda cu linia de tramvai şi ar şi decongestionă traficul, permiţând celor care intenţionează să meargă spre Tudor Vladimirescu pe verde intermitent să utilizeze banda din dreapta scuarului“, propune, pe grupul de Facebook „Prins în trafic“, ieşeanul Daniel Butnariu.

Acesta, dar şi alţi şoferi ieşeni, este de părere că, tot în acea zonă, pentru o mai bună fluidizare, ar trebui lărgită puţin calea de rulare în dreptul scuarului, în aşa fel încât să fie două benzi. Eventual, propune un cititor, să fie mutat puţin trotuarul spre spaţiul viran din faţa ArtisDesign. Nu toţi ieşenii par însă a agrea o astfel de măsură. „Domnilor, treaba asta cu intratul pe linie în staţii e locală. Eu aş desfiinţa-o de peste tot. Au fost şi accidente… Transportul în comun trebuie să aibă, în măsura posibilităţilor, cale liberă“, replică, tot pe grupul „Prins în trafic“, un alt şofer, Laurenţiu Rădvan. Tot pentru zona în cauză, un alt ieşean, Cosmin Sandu, face autorităţilor o propunene ingenioasă: „Soluţia ar putea fi sensul unic – cu bandă în dublu sens pe linia de tramvai pentru mijloacele de transport – pe Elena Doamna, şi o giraţie în Bucşinescu“.

 Campania „Prins în trafic“ continuă până pe 20 februarie, şi vă încurajăm să ne trimiteţi sesizări (inclusiv însoţite de foto/video) fie pe adresa redacţiei (redactie@ziaruldeiasi.ro), fie sub formă de comentariu pe varianta online a ziarului, fie în cadrul grupului de Facebook intitulat „Prins în trafic“. Toate sesizările şi soluţiile propuse vor fi aduse în atenţia autorităţilor inclusiv pe cale oficială. 
 
 

Comentarii