Proiectul soţilor Nedea continuă: 8 admişi la UMF

sâmbătă, 29 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 Proiectul soţilor Nedea continuă: 8 admişi la UMF

O nouă serie de tineri pregătiţi de soţii Nedea au intrat la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Rezultatele au fost comunicate ieri, în cadrul unei conferinţe care s-a desfăşurat la Colegiul „C. Negruzzi“, liceu care a colaborat cu cei doi soţi în pregătirea elevilor. 

Astfel, generaţia care a intrat anul acesta la UMF este cea de-a şasea din istoria programului SAPed, program care a sprijinit zeci de tineri proveniţi din familii modeste să se pregătească şi mai apoi să urmeze cursurile la facultăţile de medicină. Anul acesta, dintre cei 34 de elevi înscrişi, 11 au dus programul până la capăt, iar 8 din cei 11 au intrat la UMF. De asemenea, dintre cei opt candidaţi admişi, şase au intrat pe locuri la buget, iar doi la taxă.

Inspectorul şcolar general adjunct Mihaela Ţura a oferit diplome profesorilor care s-au implicat în program. „Este o onoare să particip la încheierea proiectului din acest an. Este un proiect onorant pentru Colegiul Negruzzi şi pentru Inspectoratul Şcolar, pentru că activitatea derulată în cadrul acestui proiect este una frumoasă, este una care aduce împlinire tuturor participanţilor“, a punctat aceasta. La conferinţa de încheiere a programului de anul acesta au participat şi şapte dintre cei opt elevi care au fost admişi anul acesta. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii