Proxenet periculos, iertat de câţiva ani de puşcărie

marți, 02 aprilie 2013, 01:50
1 MIN
 Proxenet periculos, iertat de câţiva ani de puşcărie

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au decis să modifice pedeapsa unui bărbat din judeţul Vaslui, acuzat că ar fi traficat mai multe minore cu vârste între 13 şi 17 ani.

Lucian Andrei Topală fusese condamnat în primă instanţă la opt ani de puşcărie. Judecătorii ieşeni au decis însă să admită apelul acestuia şi i-au redus pedeapsa la cinci ani şi jumătate de puşcărie. De asemenea, magistraţii au mai decis să ridice măsura indisponibilizării dispusă de procurori asupra unui bolid Mercedes deţinut de Topală.
Potrivit procurorilor, bărbatul de 27 de ani a profitat de starea familială precară a patru minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, pe care le-a pus să se prostitueze în municipiul Huşi. Când refuzau să fie sclave sexuale, procurorii au menţionat că Andrei Topală le lovea pe minore cu sălbăticie. În câteva luni, cu banii obţinuţi din proxenetism, tânărul ar fi obţinut în jur de 65.000 de lei, bani cu care şi-a cumpărat o maşină de lux. Acesta a fost arestat preventiv în toamna anului trecut. Decizia Curţii de Apel Iaşi mai poate fi atacată cu recurs.
 

Comentarii