PSD pedepseşte comunele care au votat cu Iohannis, acuză liberalii

joi, 05 februarie 2015, 02:50
2 MIN
 PSD pedepseşte comunele care au votat cu Iohannis, acuză liberalii

Liberalii acuză PSD că a intrat deja în campania electorală pentru alegerile locale din iunie anul viitor şi pentru cele generale din toamna lui 2016.

Deputatul PNL Costel Alexe consideră că hotărârea de guvern referitoare la modalitatea de echilibrare a bugetelor locale este menită să asigure PSD sprijinul primarilor din majoritatea comunelor.

Astfel, Guvernul a stabilit o sumă de 1,5 milioane lei ca suficientă comunelor pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare. Suma este fixă, indiferent de dimensiunea comunei.
De asemenea, oraşele primesc o sumă fixă de 6 milioane lei, algoritmul dezavantajând comunele mari.

Astfel, o comună precum Belceşti, cu o populaţie de 11.600 de locuitori va primi drept cheltuieli de funcţionare 1,5 milioane lei, adică aproximativ 130 lei pe locuitor.

Tot 1,5 milioane lei, respectiv 104 lei pe locuitor va primi şi comuna Holboca, unde locuiesc 14.400 de oameni.

În schimb, în Cucuteni vor ajunge 1.125 lei pe locuitor, pentru că în comună locuiesc doar 1.333 de locuitori.

În acelaşi timp, oraşul Podu Iloaiei, cu 10.900 locuitori, va primi 6 milioane lei, respectiv 550 lei pe locuitor, în pofida faptului că gradul de urbanizare a localităţii este foarte redus.

În judeţul Iaşi, aproape 85 de comune din 93 vor avea bugetele mai mari ca în 2014, dar nu pe baza meritelor lor, ci pe baza unui calcul meschin al PSD, acela de a lua de la bogaţi şi a da la săraci. Este mincinoasă interpretarea unei politici sociale. În fond, vorbim despre calcule făcute pe baza rezultatelor alegerilor din 16 noiembrie. Astfel, PSD pedepseşte comunele cu populaţie numeroasă, în special din zona metropolitană, care au votat masiv cu Klaus Iohannis şi instituie astfel o regulă în vederea alegerilor din 2016. Mesajul transmis primarilor este clar, acela de a alege PSD, garanţia încurajării nemuncii şi a eşecului“, a apreciat Alexe (foto).

Comentarii