Radu Prisăcaru nu are parte de bunăvoinţă din partea judecătorilor

vineri, 03 octombrie 2014, 01:54
1 MIN
 Radu Prisăcaru nu are parte de bunăvoinţă din partea judecătorilor

Fostul prefect rămâne după gratii tot la regim închis.

Judecătoria Iaşi a respins solicitarea fostul prefect al judeţului Iaşi, Radu Prisăcaru, de revizuire a regimului de executare al pedepsei sale. Prisăcaru a contestat în instanţă regimul închis stabilit de judecătorul delegat la scurt timp după încarcerarea sa în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi.

Fostul prefect este cazat într-o celulă în care se mai află alte zece persoane, printre care şi fostul parlamentar de Vaslui Dragoş Iftime, condamnat la rândul său pentru afaceri cu ţiganii de la Ciurea prin firma sa de produse din carne Koket SA.

Radu Prisăcaru a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul „Mită la prefect“, în luna iunie a acestui an. Alături de el au mai fost condamnate şi alte persoane, printre care şi omul de afaceri Cristian Maftei (şase ani de închisoare). Maftei este dat în urmărire generală de la momentul condamnării.

Radu Prisăcaru a fost implicat săptămâna trecută într-un incident nefericit. Un deţinut periculos, Culiţă Totoi, a încercat să-l lovească pe holurile Penitenciarului. Intervenţia promptă a unui gardian l-a salvat pe fostul prefect.

Comentarii