Rectorul interimar de la UMF Iaşi şi-a completat echipa cu un bun prieten

joi, 10 decembrie 2015, 02:56
3 MIN
 Rectorul interimar de la UMF Iaşi şi-a completat echipa cu un bun prieten

Totodată, prof.dr. Radu Iliescu va rămâne prorector cu strategia universitară.

Prof.dr. Ştefan Georgescu, rector interimar al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, şi-a completat echipa de prorectori după demisia lui prof.dr. Radu Iliescu, anunţată în exclusivitate de „Ziarul de Iaşi“. În locul acestuia va veni prof.dr. Radu Ciorap, de la Facultatea de Bioinginerie. El a mai lucrat în administrarea facultăţii opt ani ca secretar ştiinţific şi patru ca prodecan şi a acceptat propunerea de a prelua portofoliul relaţiilor internaţionale de îndată ce i-a fost înaintată.

„Fiindcă nu mi-am manifestat dorinţa să candidez pentru funcţia de rector, domnul Georgescu a spus că aş fi cea mai potrivită alegere pentru a avea un mandat liniştit şi pentru a rezolva toate problemele ce vor apărea“, a declarat prof.dr. Radu Ciorap.

Acesta va ocupa funcţia până la alegerile programate în ianuarie la UMF, atunci urmând a se stabili o nouă conducere, noul rector având prorerogative stabilite prin lege de a-şi alege echipa de prorectori.

„Eu sper să se întâmple numai lucruri bune şi să nu fie foarte multe, fiindcă vă daţi seama că până la alegeri mai sunt două luni, sunt şi sărbătorile de iarnă, astfel că, oricât de multe idei aş avea, nu pot să le pun în practică. Este vorba de un mandat interimar, şi îl ajut pe domnul rector să rezolve chestiunile legate de prorectoratul de relaţii internaţionale“, a adăugat acesta.

Nici prof.dr. Radu Iliescu nu a dispărut din echipa managerială. Rectorul UMF a reuşit să-l convingă să rămână, şi el va prelua portofoliul de strategie universitară, pe care l-a avut prof.dr. Dragoş Pieptu înainte de a deveni, la rândul lui, rector interimar, şi pe care nu a mai fost numit un prorector de la începutul anului.

Prof.dr. Radu Iliescu a fost preşedintele comisiei de reevaluare a dosarelor de admitere a studenţilor străini pe locurile cu taxa în valută. La momentul demisiei, acesta a precizat că plecarea sa nu are legătură cu această evaluare, pe care a declarat-o ca fiind corectă şi riguroasă, invocând motive personale. Însă prof.dr. Radu Iliescu a fost întors din drum de către rectorul UMF.

„Fără niciun fel de element de anticipaţie, iniţial am avut două demisii, una irevocabilă şi una care a fost depusă. Am rămas să evaluez, am stat de vorbă cu colegii care activau şi cu cei care puteau să completeze echipa de prorectori şi s-a ajuns la concluzia că echipa cea mai fericită este componenta actuală, astfel încât profesorul Iliescu să acopere cerinţele postului de strategie universitară. Am vorbit de mai multe ori cu el şi am ajuns la concluzia că poziţionarea într-o astfel de responsabilitate i se potriveşte“, a declarat prof.dr. Ştefan Georgescu, rectorul UMF.

Odată cu cooptarea lui prof.dr. Radu Ciorap, prieten bun al actualului rector, cresc speculaţiile la nivelul universităţii cu privire la o posibilă candidatură pentru funcţia de rector a prof.dr. Ştefan Georgescu. În cursă au fost vehiculate până acum trei nume: prof.dr. Doina Azoicăi, decan al Facultăţii de Medicină Generală, prof.dr. Norina Forna, decan al Facultăţii de Medicină Dentară, şi conf.dr. Camelia Bogdănici, parlamentar UNPR şi membru al Senatului UMF.

Contactat de către „Ziarul de Iaşi“, acesta a spus că momentan nu există „nici intenţie şi nici dorinţă“ de a candida.

Comentarii