REMEMBER TRIST! Personalităţile care ne-au PĂRĂSIT în 2014

luni, 29 decembrie 2014, 21:40
3 MIN
 REMEMBER TRIST! Personalităţile care ne-au PĂRĂSIT în 2014

Anul 2014 a fost marcat de moartea unor personalităţi din cinematografie, cultură, muzică şi sport, dar şi politică, precum: actorii Robin Williams şi Philip Seymour Hoffman, scriitorul Gabriel Garcia Márquez, cântăreţul Joe Cocker, fostul atacant portughez Eusebio şi fostul premier israelian Ariel Sharon.

Fostul premier israelian Ariel Sharon a decedat pe 11 ianuarie la vârsta de 85 de ani. Starea de sănătate a fostului premier continuase să se deterioreze în ultimele zile, fiind critică. Sharon avea un plan grandios, acela de a fixa frontierele Israelului, şi care ar fi putut influenţa conflictul israeliano-palestinian dacă şi-ar fi putut duce mandatul la bun sfârşit.

Pe 2 februarie, actorul american Philip Seymour Hoffman a fost găsit mort în apartamentul său din New York, la 46 de ani, cauza fiind, potrivit autorităţilor, o supradoză de droguri. Philip Seymour Hoffman, în vârstă de 46 de ani, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote" în 2006 şi a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" pentru prestaţiile sale din filmele "Charlie Wilson’s War" (2007), "Doubt" (2008) şi "The Master" (2012).

Pe 11 februarie, actriţa americană Shirley Temple a murit la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale. Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedetă de la Hollywood şi a obţinut primul ei rol la vârsta de trei ani. Calităţile sale de cântăreaţă, dansatoare şi actriţă i-au adus admiraţia a milioane de fani din lumea întreagă. A câştigat un Oscar special în 1935, la vârsta de şase ani. Până în prezent, Shirley Temple a rămas cea mai tânără persoană recompensată cu premiul Oscar.

Pe 17 aprilie, scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe 1982, a murit la vârsta de 87 de ani. Gabriel García Marquez a primit premiul Nobel pentru literatură în 1982. Cel mai popular roman al său este "Un veac de singurătate" (1967), vândut în peste 30 de milioane de copii şi tradus în peste 25 de limbi străine, dar foarte cunoscute sunt şi "Cronica unei morţi anunţate" (1981), "Dragostea în vremea holerei" (1985), "Generalul în labirintul său" (1989) şi "Povestea târfelor mele triste" (2004).

Pe 12 august, actorul american Robin Williams, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele "Mrs. Doubtfire" şi "Cercul poeţilor dispăruţi", s-a sinucis, fiind găsit mort la domiciliul său. Williams, un actor de comedie genial, de o intensitate aproape maniacală, este unul dintre puţinii artişti americani care au reuşit să aibă succes atât în televiziune, cât şi în circuitul show-urilor de stand-up comedy şi în producţiile hollywoodiene. Actorul a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Good Will Hunting" şi a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din "Good Morning, Vietnam", "Regele pescar" şi "Cercul poeţilor dispăruţi". A câştigat, de asemenea, patru premii Grammy şi un premiu Emmy pentru show-ul de televiziune "Carol, Carl, Whoopi and Robin and ABC Presents a Royal Gala".

Pe 20 noiembrie, cineastul Mike Nichols, recompensat cu premiul Oscar pentru regia filmului "Absolventul/ The Graduate" (1967), a murit la vârsta de 83 de ani. Mike Nichols a fost unul dintre doar cei 12 artişti care au câştigat de-a lungul anilor toate cele patru trofee majore din industria de divertisment americană – Emmy, Grammy, Oscar şi Tony.

Pe 22 decembrie, cântăreţul britanic Joe Cocker a murit la vârsta de 70 de ani. Autorul unor piese celebre precum "Unchain my Heart" şi "You Can Leave Your Hat On", Cocker a devenit dintr-un instalator cu voce gravă, dar sensibilă, o veritabilă legendă a muzicii rock şi blues, câştigând premii Grammy şi fiind decorat de regina Marii Britanii.

ziarulring.ro

 

Comentarii