Revoltă împotriva taxelor de cazare la Cuza. Camere cu mucegai şi gândaci plătite scump

vineri, 07 noiembrie 2014, 21:23
1 MIN
 Revoltă împotriva taxelor de cazare la Cuza. Camere cu mucegai şi gândaci plătite scump

Revoltă în căminele studenţeşti din Iaşi. Peste 1.300 de studenţi din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" cer reducerea tarifelor la cazare. Ei condamnă, printr-o petiţie, majorarea taxelor de cazare şi faptul că decizia s-a luat în timpul vacanţei de vară, când studenţii erau plecaţi, fără a fi supusă unei dezbateri.

Studenţii din căminele Universităţii Alexandru Ioan Cuza sunt revoltaţi că, pentru al doilea an la rând, s-au majorat taxele la cazare. Asta deşi sunt nevoiţi să locuiască înghesuiţi şi li se limitează accesul la utilităţi:

"Stăm 5 în cameră, camera, în mod normal, este de 3, pe urmă, băile sunt dezastru, bucătăria e la fel. În primul an am stat cu mucegai în cameră şi cu gândaci în cameră."

"Problema, spre exemplu la noi în complex, este apa, noi avem program la apă caldă, în sensul că de la ora 7:00 la ora 10:00 primim apă caldă."

În funcţie de cămin, taxele de cazare au crescut cu 5 până la 40 de lei. Asta înseamnă că un loc de cazare a ajuns să coste între 125 şi 440 de lei. Mult, spun studenţii, în condiţiile în care bursele lor nu au mai crescut din 2008.

Citeste mai departe pe digi24.ro

 

Comentarii