Salariile angajaţilor CJ au crescut cu 12%. Ce s-a mai votat ieri la şedinţa CJ

joi, 27 august 2015, 01:54
3 MIN
 Salariile angajaţilor CJ au crescut cu 12%. Ce s-a mai votat ieri la şedinţa CJ

Conflictul dintre consilierii judeţeni ALDE şi restul Consiliului Judeţean va fi tranşat în instanţă. Plenul CJ a respins ieri plângerea prealabilă formulată de liderul consilierilor ALDE, Victor Chirilă, împotriva majorităţii hotărârilor adoptate în şedinţa precedentă, cea din 17 iulie.

Chirilă a apreciat că hotărârile au fost adoptate ilegal, fiind semnate în numele preşedintelui Cristian Adomniţei de către vicepreşedintele Victorel Lupu, care i-a preluat atribuţiile în baza unei dispoziţii cu caracter general emise în 2012.

În aprecierea lui Chirilă, dispoziţia prin care Adomniţei îşi delega atribuţiile către Lupu era aplicabilă doar în cazul lipsei din sediu a preşedintelui sau la plecarea acestuia în concediu. De asemenea, Chirilă a apreciat că preşedintele nu-şi putea delega atribuţiile legate de relaţia cu plenul CJ. Plângerea prealabilă înaintată de Chirilă a primit doar cinci voturi favorabile. “Mă voi adresa în continuare instanţei. Dacă hotărârile sunt legale, nimeni nu are de ce să se teamă. Eu le consider ilegale. Nu vrem să afectăm activitatea CJ. Deja se spune că eu blochez judeţul pentru că vreau să ajung iar vicepreşedinte. Departe de mine, pentru că nu vreau să fiu vicepreşedinte în aceste condiţii anormale în care funcţionează CJ”, a declarat Chirilă.

Printre hotărârile atacate de Chirilă se numără şi cel privind aprobarea contractului de credit de 5,2 milioane euro încheiat cu BERD, pentru susţinerea proiectului Sistemului de management integrat al deşeurilor. Deşi a apreciat că CJ îşi desfăşoară activitatea în condiţii ilegale, Chirilă şi ceilalţi consilieri ALDE au participat la şedinţa în plen de ieri, votând la toate punctele de pe ordinea de zi. “CJ e ilegal, dar vine la şedinţe. Le foloseşte într-o campanie de imagine proprie”, a comendat liderul consilierilor liberali, Eduard Boz.
 
Consilierii judeţeni au aprobat ieri creşterea cu 12% a salariilor angajaţilor CJ şi ai instituţiilor subordonate cu începere de la 1 august, alocarea a 6 milioane lei pentru lucrările de plombare a drumurilor judeţene, credite de angajament de 7,2 milioane lei pentru un proiect de dotare cu aparatură modernă a Spitalului de Copii, credite de angajament de 14,3 milioane lei pentru reabilitarea DJ 208I Gura Bădiliţei – Criveşti – Vânători, ca şi concesionarea, prin licitaţie publică, a Clubului Pogor. De asemenea, a fost alocată şi o sumă de 975.000 lei pentru finalizarea unui proiect de împădurire a 124,4 ha de terenuri agricole degradate. Demarat în 2009, proiectul nu a fost încă finalizat, fiind împădurită doar o suprafaţă de 79,27 ha.
 
“Proiectul are finanţare europeană şi, dacă nu era finalizat, riscam să trebuiască să dăm banii înapoi. Problema este că la proiect trebuia să contribuie şi Administraţia Fondului de Mediu, care funcţionează extraordinar de greu. Au fost întârzieri la decontarea lucrărilor şi de peste un an de zile. Firmele au lucrat pe banii lor, iar una chiar a dat faliment. Statul ar trebui să fie un partener corect şi să achite ceea ce îşi asumă. Trist este că PSD, care este la putere, avea pârghiile pentru a interveni pe lângă Administraţia Fondului de Mediu, astfel încât să nu fim noi obligaţi să alocăm bani din bugetul CJ, bani care puteau merge la drumuri sau la spitale”, a spus Boz.
 

 

Comentarii