Sâmbătă cu ghinion în Copou

luni, 04 septembrie 2017, 01:43
3 MIN
 Sâmbătă cu ghinion în Copou

 

Ştiinţa Miroslava a cedat cu 1-2 în faţa Academicii Clinceni, în etapa a VI-a a Ligii a II-a de fotbal, iar CSM Poli a remizat, 2-2, în amicalul cu Speranţa Nisporeni. Iaşul tratează cu un stoper spaniol, Jordi Figueras Montel, care are un CV interesant
 
 
Stadionul “Emil Alexandrescu” a găzduit sâmbătă două meciuri de fotbal. Dimineaţă, în etapa a VI-a a Ligii a II-a, Ştiinţa Miroslava a ratat un nou prilej de a bifa primul succes acasă în acest sezon. După ce câştigase etapa trecută, la Bucureşti, 2-1 cu Metaloglobus, formaţia pregătită de Cristi Ungureanu a cedat cu 1-2 (0-2) în faţa grupării Academica Clinceni, care are în componenţă mai mulţi jucători cunoscuţi, între care Cristi Pulhac şi Marian Constantinescu. Ultimul a deschis scorul, în minutul 10, cu un şut din afara careului, şi a pasat decisiv pentru Văduva, în minutul 38, când a fost stabilit scorul unui prim act în care Gliga (’12) de la oaspeţi şi Viorică (’17) au trecut pe lângă gol. După minutul 60, când ilfovenii au rămas în zece oameni, după eliminarea lui Tătaru, gazdele au forţat schimbarea cursului jocului. Au reuşit doar să marcheze golul de onoare, nu şi egalarea. A înscrisin Marin, în minutul 80, care a reluat în plasă după ce portarul de la Academica parase şutul trimis de atacantul ieşean dintr-o lovitură de la 11 metri. Ştiinţa a rămas astfel cu patru puncte şi a coborât pe locul XIX, penultimul al clasamentului. În disputa cu gruparea din Clinceni, Ungureanu a contat pe: Ţintea – Cerneuţanu, Mateciuc, Băghiceanu, Maxim, Săvoaia, Izmană (’60 – Buhăcianu), Viorică (’34 – Nemţanu), Taciuc, Botezatu (’46 Corban), Al. Marin. În runda viitoare, Miroslava joacă la Mioveni.
Seara, într-un meci amical, CSM Politehnica Iaşi a fost chinuită de Speranţa Nisporeni, formaţie clasată pe locul VI în prima ligă moldovenească, eşalon care conţine zece echipe. Rezultatul final a fost 2-2 (0-1), oaspeţii conducând de două ori. Reuşitele gazdelor au fost semnate de Jo, dintr-o lovitură liberă din lateral stânga şi Cioinac, din careu. Antrenorul gazdelor, Flavius Stoican a început meciul în formula Koşelev – Bosoi, Frăsinescu, Moisi, Bădic – Cioinac, Vremea – Jo, Ştefănescu, Panţîru – Cristea, pe parcurs fiind utilizaţi mai mulţi jucători, inclusiv juniori şi nou-venitul Cissé.
 

În această săptămână, Iaşul vrea să încheie campania de achiziţii a verii, CSM căutând în continuare un stoper.  Ultimul jucător intrat în vizorul Iaşului este Jordi Figueras Montel, un spaniol în vârstă de 30 de ani cu o carte de vizită interesantă: a fost pe la Real Madrid şi a jucat la echipe cu nume din ţara natală, precum Celta Vigo, Valladolid, Rayo Vallecano, Betis Sevilla dar şi din Rusia – Rubin Kazan, Belgia –  Bruges sau Germania – Karlsruhe (unde a jucat în ultimul sezon( , bifând şi o experienţă în Turcia, la Eskişehirspor. În cazul în care spaniolul va fi convins să semneze cu Iaşul, se va renunţa la Calu, care stă de o mulţime de timp în Copou, însă nu se ridică la nivelul aşteptat.  

Comentarii