Şapte ani de puşcărie pentru o crimă comisă la beţie

luni, 25 martie 2013, 17:54
1 MIN
 Şapte ani de puşcărie pentru o crimă comisă la beţie

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis la finele săptămânii trecute să condamne la şapte ani de puşcărie un bărbat de 43 de ani care a făcut moarte de om. Magistraţii au mai decis ca Ioan Strateciuc să plătească şi daune morale de 7.000 de lei urmaşilor victimei.

Crima comisă de bărbatul din localitatea Costeşti a avut lor la finele lunii ianuarie. Ioan Strateciuc şi victima Costel Tătaru (34 de ani, din Todireşti) se aflau la o fermă din Cotnari, acolo unde urmau să înceapă munca. Pe 27 ianuarie, pet imp de seară, cei doi, împreună cu alte persoane, au consumat băuturi alcoolice în exces după care au început să se certe. În tărăboiul creat acolo, Strateciuc a pus mâna pe un cuţit şi l-a înfipt în abdomenul lui Costel Tătaru. Acesta a ajuns la spital însă medicii nu au mai reuşit să-l salveze.
 
Procurorul care a instrumentat cazul, de la Parchetul de pe lângă Tribunal, a avut soartă grea la Cotnari. Atât agresorul cât şi martorii de la crimă erau în stare avansată de ebrietate aşa că audierea lor s-a derulat cu dificultatate. Decizia luată de Tribunalul Iaşi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Ioan Strateciuc se află în prezent în stare de arest preventiv.

Comentarii