Şcoala pentru copii cu deficienţe de auz aniversează 85 de ani

marți, 07 noiembrie 2017, 02:50
1 MIN
 Şcoala pentru copii cu deficienţe de auz aniversează 85 de ani

Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ din Iaşi sărbătoareşte 85 de ani de existenţă instituţională, evenimentele pregătite pentru această aniversare urmând să aibă loc pe durata acestei săptămâni, în perioada  6 – 10  noiembrie.

Evenimentele au început încă de ieri, prima zi a săptămânii fiind dedicată părinţilor. Ast­fel, activităţile de ieri au fost intitulate sugestiv „Familia – cel mai bun partener al profesorului“, urmând ca astăzi să aibă loc „Ziua elevilor“.

Mâine va avea loc Ziua porţilor deschise, urmând ca joi să aibă loc un eveniment mai amplu, intitulat „85 ani de experienţă în educarea, recuperarea şi profesionalizarea copiilor/tinerilor cu deficienţă de auz din Iaşi“, eveniment care urmează să se desfăşoare la Ateneul din Iaşi, între orele 10 şi 12,30. În cadrul manifestărilor au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, din cadrul ISJ, Consiliului Judeţean, Consiliul Local, de la Universitatea ,,Al.I. Cuza“, de la Spitalul de Recuperare, reprezentanţi ai asociaţiilor de surzi, dar şi ai ONG-urilor partenere. Tot joi, în intervalul 13-16, vor avea loc o serie de workshopuri desfăşurate în colaborare cu ISJ, intitulate „Perspective ale învăţământului special“, „Terapii alternative în recuperarea psiho-socio-emoţională a copiilor cu CES“ şi „Educaţii alternative pentru copiii cu CES“.

Comentarii