Secretele lui Stoican

miercuri, 16 august 2017, 01:43
3 MIN
 Secretele lui Stoican

 Antrenorul CSM a explicat câteva dintre metodele cu ajutorul cărora a remizat pe terenul FCSB şi a învins Dinamo

 

 

 

Săptămâna trecută a fost foarte bună pentru CSM Politehnica Iaşi, care a obţinut patru puncte din disputele cu FCSB şi Dinamo. Antrenorul ieşenilor, Flaivus Stoican, a explicat la emisiunea Divizia Locală, realizată de Ovidiu Minea la Digi 24 Iaşi, câteva dintre metodele la care a apelat înaintea duelurilor cu puternicele echipe bucureştene amintite.

Partida cu FCSB a fost pregătită inclusiv cu un clip video, pentru a-i motiva pe jucători. “Am luat filme de la toate antrenamentele, când ei făceau lucruri grele, când erau epuizați, le-am cuplat într-un folder şi le-am pus pe imagini, cu o muzică frumoasă şi când au ieșit pe teren au avut determinare şi dăruire” , a spus Stoican, care a mai afirmat că la câteva minute după terminarea disputei cu FCSB, derulată miercurea trecută, a început să se gândească la duelul cu Dinamo: “Ce spun, poate părea din cărţi. Imediat după ce s-a terminat partida cu FCSB, deja îmi puneam gândurile pe hârtie cu ce echipă voi începe duminică, ce jucători buni vor avea Dinamo, unde sunt ei periculoşi, care sunt punctele lor slabe”.

Pe lângă antrenamente, o parte importantă a pregătirii partidei a fost dată de studiul video şi de discuţiile cu jucătorii, fie cu toată echipa, fie individual: “Eu fac ceea ce-mi plăcea mie când eram jucător. Cu echipa discut 30 de minute şi încă 45 de minute. Pun accent pe punctele slabe ale advresarului, care pot fi speculate. O oră şi 15 minute cred că este suficient. Nici să vorbeşti prea mult, că jucătorilor le intră pe o parte şi le iese pe cealaltă. Apoi, urmează discuţiile individuale cu jucătorii. 10 minute, 15 minute, 30 de minute, depinde. Fiind în doi, atenţia este mult mai mare, plus că jucătorul este curios de calităţile sau defectele adversarului direct”. 

Tehnicianul a explicat cum se face înţeles de fotbaliştii străini: “Eu vorbesc în romănâ, am un băiat care vorbeşte în engleză şi încă un băiat care vorbeşte în portugheză. În plus, nu vorbesc fără să arăt din punct de vedere tactic. Spre bucuria mea, când începe traducerea, mulţi spun «gata, nu mai e nevoie, am înţeles». În plus, pentru a fi şi mai bine înţeles, vrem ca în perioada următoare, de două ori pe săptămână, străinii să înveţe limba română. Propunerea a fost agreată imediat de jucători, pentru că eu nu am dat ordine, am spus doar ce ar fi mai bine pentru ei”. 

Stoican a explicat şi de ce i-a introdus pe Jo şi Kizito în acelaşi minut în meciul cu Dinamo: “Am fost mulţumit de titulari. Chiar dacă am primit gol repede, am jucat fără trac, meciul a fost echilibrat. Am simţit însă că trebuie să schimbăm un pic ritmul, să fim mult mai pe viteză, să fim agresivi”.

Şi despre ultimul intrat, Ştefănescu, fostul fundaş al lui Dinamo a avut cuvinte de laudă. “M-a impresionat când mi-a zis că nu se simte pregătit pentru a intra, pentru că e în urmă cu pregătirea. I-am spus că zece minute, cincisprezece minute joacă oricum. Mi-a plăcut faptul că a fost sincer. Cu el, cu mine” a precizat Stoican, care nu a exagerat importanţa celor două rezultate: ‘Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Sunt puncte importante, la capătul unor meciuri în care am demonstrat că putem, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, nu am reuşit nimic din lucrurile măreţe pe care ni le-am propus”. Următorul meci al echipei Politehnica are loc vineri, de la ora 21:00, în deplasare, cu Astra Giurgiu. 

Comentarii