Ședință la Consiliul Județean prezidată de Maricel Popa. Un liberal i-a cerut demisia (UPDATE)

miercuri, 08 noiembrie 2017, 10:25
2 MIN

Ședința extraordinară de CJ, care are loc în această dimineață, este prezidata de Maricel Popa.

Amintim că, ieri, președintele Consiliului Județean a fost anunțat oficial de către procurorii DNA că este urmărit penal pentru săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu.

UPDATE ORA 10:50

Ședința s-a întrerupt pentru consultări, PSD susținând ca raportul suplimentarilor la bugetele locale să fie de 99/1 la sută în timp ce liberalii au cerut să fie păstrată proporția de 80 la sută după criteriul suprafață și 20 la sută după populație.

După consultări, s-a ajuns la un compromis: 80 cu 20, cum era si până acum, iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.

UPDATE ORA 10:33

După aproximativ 20 de minute, Maricel Popa a cerut revenirea la ordinea de zi, insistând asupra acestui lucru după ce liberalul Liviu Brătescu a atras atenția că la Direcția Județeană a Drumurilor treburile nu merg tocmai bine – aluzie la dosarele în care este cercetat președintele CJ, dar și la licitația eșuată pentru atribuirea contractului de deszăpezire în actualul sezon rece.

UPDATE ORA 10:20

Ședința are un singur proiect pe ordinea de zi: repartizarea către administrațiile locale din județ a unor cote defalcate din impozitul pe venit.

Discuțiile însă au luat-o pe altă cale, după ce liderul consilierilor liberali, Romeo Vatră, i-a cerut demisia șefului CJ.

VEDEȚI ȘI:

Şeful CJ, la DNA: trei abuzuri în serviciu. Şi-a făcut-o cu mâna lui. A vrut să facă „bine“ şi a ieşit rău de tot

Comentarii