Şeful clanului Colac vrea să iasă de după gratii. Fiul său, Ţambulea, e tot în puşcărie

sâmbătă, 08 noiembrie 2014, 02:50
2 MIN
 Şeful clanului Colac vrea să iasă de după gratii. Fiul său, Ţambulea, e tot în puşcărie

„Părintele“ clanului de tip mafiot axat pe traficul de stupefiante, Ionel Colac, zis „Nela“, se sufocă în închisoare. Aflat în arest preventiv din luna august, acesta a înaintat o nouă solicitare de eliberare condiţionată cu toate că săptămâna trecută judecătorii i-au respins-o pe precedenta. Cu el la „pârnaie“ se mai află fiul, Gheorghe Mihai Colac, zis „Ţambulea“ (FOTO), şi cumnatul său, Constantin Grosu. Până săptămâna trecută, în arest preventiv a mai stat şi fiica lui Mihai Colac, respectiv Mariana Colac, poreclită „Banga“, dar a fost eliberată pentru a fi cercetată în libertate. Solicitarea lui Ionel Colac va judecată pe 11 noiembrie la Tribunalul Iaşi. Clanul Colac s-a făcut cunoscut pe piaţa drogurilor din Iaşi în ultimii doi ani. Dacă la început se ocupau cu furturi de mărunţişuri în străinătate, ei au început să aducă droguri de mare risc în Iaşi.

Ionel Colac era cel care mergea Spania, cumpăra o cantitate de cannabis, împacheta, apoi punea coletul la firmele de transport. Ulterior, se întorcea în ţară, ca un simplu turist. Drogurile erau cumpărate din Barcelona, Madrid, Alcala de Henares. Ghinionul membrilor clanului s-a produs în aprilie 2014, când un colet a fost depistat de poliţia franceză. Ionel Colac a mers în localitatea Alcala de Henares unde a cumpărat trei kilograme de cannabis pe care le-a împachetat împreună cu alimente şi haine, după care le-a expediat în România, pe numele unor membri din reţea. Drogurile au fost cumpărate cu 11.000 de euro, iar din vânzare urmau să scoată în jur de 50.000 de euro. Despre acest transport au auzit şi ce de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi care au filat transportul coletului cu un autocar Atlassib. Numai că autorităţile franceze, vameşi şi jandarmi, au organizat un control în oraşul Nisa, unde au fost descoperite drogurile din autocar. Următorul transport a fost făcut de cumnatul lui Ionel Colac, respectiv Constantin Grosu.

Marian Silviu Hogea a fost trimis în Spania unde a cumpărat 1,5 kilograme de cannabis. Când au ajuns la Târgu Frumos, cei doi au coborât, iar pachetul a fost preluat de alţi traficanţi, pentru a nu fi interceptaţi când ajung în Iaşi. Pentru prinderea acestei reţele, oamenii legii au urmărit peste 30 de telefoane mobile ale membrilor grupării şi au fost folosiţi mai mulţi ofiţeri sub acoperire.

FOTO: evz.ro

Comentarii