Mărturii şocante ale unei copile de opt ani

Şi-a violat nepoata lângă mama beată, de faţă cu fratele geamăn

miercuri, 26 aprilie 2017, 01:50
3 MIN
 Şi-a violat nepoata lângă mama beată, de faţă cu fratele geamăn

Agresorul a fost condamnat definitiv ieri, însă, raportat la alte dosare de viol de la Iaşi, el pare să fi scăpat ieftin. 7 ani va sta în puşcărie descreieratul. El a violat fiica de numai 8 ani a iubitei sale, fostă soţie a fratelui.

Judecătorii ieşeni au finalizat ieri unul dintre cele mai odioase dosare de viol din ultimul an. Un bărbat din mediul rural a fost condamnat la şapte ani de puşcărie după ce a abuzat de o copilă de 8 ani. Vasile Mocanu a fost obligat de judecătorii ieşeni să achite daune morale de 50.000 de lei victimei sale, C.I., aflată în prezent în custodia Direcţiei Generale de Asis­tenţă Socială şi Protecţia Copilului. Bărbatul, originar dintr-o localitate pe care nu o menţionăm pentru a proteja victima, se află în arest preventiv încă din toamna anului trecut, perioada petrecută în arest urmând a fi scăzută din pedeapsa de şapte ani de în­chisoare.

Care au fost acuzaţiile
 
Potrivit rechizitoriului, victima din acest caz, C.I., alături de fratele ei geamăn şi o altă soră de 12 ani, au rămas în îngrijirea mamei, Irina M., după ce, în iulie 2016, tatăl a decedat. Încă înainte de moartea bărbatului, Irina M. a început o relaţie de concubinaj cu fostul ei cumnat, Vasile Mo­canu, la casa căruia mergea frecvent. În iunie 2016, mama victimei a consumat în exces băuturi alcoolice şi, din cauza stării de ebrietate, a adormit în locuinţa concubinului ei, în timp ce gemenii săi, printre care şi victima, se jucau în curtea casei lui Mocanu. „La un moment dat, persoana vătămată a intrat în locuinţă pentru a bea apă, aici fiind abordată de unchiul său, inculpatul Vasile Mocanu. Acesta a luat partea vătămată de braţ, obli­gând-o să meargă într-o cameră unde s-a întins pe pat şi i-a cerut mi­norei să se aşeze deasupra. Pe ace­laşi pat dormea martora M. Irina, aflată în stare de ebrietate. Incul­patul s-a dezbrăcat, apoi a dez­brăcat-o de chiloţei şi pe minoră, a tras-o pe el, pe pat, după care a prin­s-o cu mâinile de cap şi i-a apropiat faţa de organul genital“, se arată în rechizitoriu.
 
Mărturia şocantă a victimei
 

În aceleaşi documente, procurorii mai notează că Mocanu i-a promis fetei că îi va da o ciocolată, însă, vă­zând că aceasta refuză să întreţină raporturi sexuale orale cu el, a forţat-o. „După consumarea actului se­xual oral, inculpatul a încercat să întreţină şi un raport sexual normal, care nu s-a consumat întrucât persoana vătămată acuza dureri şi a început să plângă“, au mai spus pro­curorii. La scenă a asistat şi fratele geamăn al victimei, care, la rândul său, a alertat-o pe sora de 12 ani. Cu toate acestea, povestea a ieşit la iveală pe 31 august, o lună mai târziu, atunci când o altă soră a victimei, de 20 de ani, a venit acasă din străinătate şi a aflat ce s-a întâmplat. Ea a fost cea care a şi anunţat Poliţia. Victima a fost audiată în prezenţa specialiştilor de la Protecţia Copilului, anchetatorii folosind păpuşi din recuzită pentru a putea afla ce s-a întâmplat când a fost violată. Mărturiile minorei, efectiv de nerelatat, i-au şocat pe procurori.  

 

 

 

Comentarii