Simona Halep – Caroline Wozniacki, în „sferturi” la Eastbourne. Românca vine după un come-back SPECTACULOS cu Pironkova!

joi, 29 iunie 2017, 18:03
2 MIN
 Simona Halep – Caroline Wozniacki, în „sferturi” la Eastbourne. Românca vine după un come-back SPECTACULOS cu Pironkova!

Românca s-a calificat în sferturi după un meci pe muchie de cuțit cu Tsvetana Pironkova (29 de ani, 149 WTA), scor 6-7 (6), 7-6 (4), 7-5, la capătul unei partide care s-a întins pe două zile din cauza ploilor abundente de la Eastbourne. 

Daneza Caroline Wozniacki a învins-o în optimile de finală pe Vesnina (16 WTA) în două seturi, 6-1, 6-2. 

Este pentru prima oară când Simona Halep o întâlnește pe Wozniacki pe iarbă. În cele patru confruntări avute până acum, Halep și Wozniacki și-au împărțit victoriile: românca a câștigat la New Haven în 2013 și Dubai în 2015, în timp ce nordica s-a impus la Dubai în 2012 și la Stuttgart în 2015.

VICTORIE SPECTACULOASĂ CU PIRONKOVA

Început miercuri, o bună parte din meci a fost în mâinile Simonei, care a condus cu 5-3 și 40-0 în primul set.

Din acel moment, românca a cedat inițiativa, iar Pironkova, care tot miercuri o învinsese pe Monica Niculescu, a început să joace mai agresiv, incomodând-o vizibil pe Simona.

Setul a ajuns în tie-break, unde Simona a mai irosit alte două șanse de a închide manșa. În cele din urmă, Pirnkova a profitat de câteva erori ale Simonei, iar scorul a devenit, total neașteptat, 1-0.

Tot bulgăroaica a început mai bine și setul secund, câștigând pe serviciul Simonei, moment în care partida s-a întrerupt din cauza ploii. Meciul a fost reluat azi, iar Simona a revenit pe teren cu un joc mult mai compact, care a ajutat-o să revină de la 1-2 la 5-3. Pironkova a egalat la cinci, însă Simona a făcut un tie-break perfect, trimițând partida în decisiv. Cele două jucătoare au mers cap la cap în setul trei, până la 5-5, când Simona a făcut un game excelent pe serviciul Tsvetanei, închizând ulterior meciul cu mult calm.

Comentarii