Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Splendid final de stagiune

GALERIE
bucurie-iasi-dinamo
  • bucurie-iasi-dinamo
- +

CSM Politehnica Iaşi – Dinamo Bucureşti 3-1 (1-1), în etapa a XXI-a a Ligii I de fotbal. Condusă din minutul 7, CSM a revenit şi a marcat de trei ori, câştigând pe merit duelul cu un adversar titrat, care a avut însă o evoluţie palidă.

CSM: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sato (’70 - Ţigănaşu) – Ciucur, Creţu, V. Gheorghe, Ştefănescu – Böle (’46- Mitic) – Cristea (‘90^1 - Moldovan). Antrenor: Eugen Neagoe.

Dinamo: Brănescu – Ceccarelli, Nedelcearu, Maric – Romera, Busuladzic, Nistor, Oliva – Hanca, Rotariu (’78  - Tîrcoveanu), Lazăr (’6 -  D. Popa). Antrenor: Ioan Andone.

Cartonaşe galbene: Grahovac (’88) - Hanca (’30), Oliva (’31), Romera (’64).

Cartonaş roşu: Busuladzic (’63).

1-0, min. 7: Nistor centrează dintr-o lovitură liberă de pe stânga, Ceccarelli reia cu capul, Grahovac respinge în faţă, iar Nedelcearu înscrie lejer, de la 2 metri;

1-1, min. 25: Cristea, din penalty, după un fault comis de Oliva asupra lui Bosoi;

2-1, min. 72: Ştefănescu, de la 15 metri, uşor lateral stânga, la colţul lung, după o acţiune cursivă;

3-1, min. 90^1: Vasile Gheorghe, din penalty, după un fault comis de Brănescu asupra lui Moldovan.

CSM Poli Iaşi jucat în startul meciului de aseară cu numele Dinamo. Tratându-i cu prea mult respect pe oaspeţi, ieşenii au fost dominaţi, conduşi repede, după reuşita lui Nedelcearu din minutul 7 şi la un pas de a încasa golul doi în minutul 12, când Lazăr a tras puţin pe lângă poartă.

După primul sfert de oră, când au înţeles că în faţă au doar nişte jucători care îmbracă echipamentul lui Dinamo şi nicidecum urmaşii fraţilor lui Dumitrache, Dinu, Lucescu sau  Răducioiu, gazdele au preluat frâiele partidei, în cinci minute (18-22) trimiţând cinci şuturi! Ştefănescu (’18, ’20), Cristea (’19, ’22) şi Ciucur (’21) au prefaţat golul egalizator, marcat de Cristea în minutul 25, din penalty. Iureşul gazdelor a continuat şi după 1-1, cu scurte replici dinamoviste (Romera – min. 26, Lazăr – min. 32), Brănescu parând şuturile lui Böle (’31, ’34) şi având mare şansă la pătrunderea lui V. Gheorghe (’35), care, scăpat singur-singurel, nici nu a şutat, nici nu a centrat.

Nici odihna nu i-a trezit pe oaspeţi, vijelia accentuându-se la poarta “câinilor” încă din startul actului doi. Creţu (’46) a şutat puternic, puţin “peste”, Brănescu şi apoi Nedelcearu s-au opus, în aceeaşi fază, posibilităţii ca Andrei Cristea să semneze “dubla” (’47), Ciucur a trimis peste poartă (’53), iar Gheorghe (’56) - în blocaj, din poziţie foarte bună. Realitatea din teren s-a translat pe tabelă abia în minutul 72, graţie primului gol semnat de Ştefănescu în tricoul Iaşului, reuşita apărând la nouă minute după ce oaspeţii rămăseseră în zece oameni, după ce Busuladzic l-a lovit pe Creţu cu piciorul în piept. La 2-1, Iaşul parcă s-a speriat de rezultat, finalul fiind dominat de bucureşteni, care nu şi-au creat însă nicio ocazie clară. Liniştea s-a aşezat în Copou în prelungiri, când Gheorghe a transformat un al doilea penalty acordat corect de Colţescu.

Aşadar, victorie clară, meritată a Iaşului, iar CSM încheie anul cu sentimente amestecate: fericire după finalul excelent de an şi frustrare că problemele apărute pe parcursul sezonului au făcut să se piardă puncte importante, care ar fi putut plasa Iaşul pe un culoar mult mai favorabil în lupta pentru play-off, care pare a se fi redeschis.

“Liniştiţi financiar, ne batem la play-off!”

^ Managerul de la Dinamo, Adrian Mutu a cerut înainte de meci să nu se permită startul partidei, din cauza stării terenului. Fostul internaţional a plecat de la stadion în prelungiri, dezamăgit de jocul echipei sale, însă a precizat că “ambele echipe au jucat pe acelaşi teren, nu e o scuză pentru eşec”. ^ Preşedintele gazdelor, Florin Prunea i-a contrat pe oficialii oaspeţilor pe tema stării suprafeţei de joc: “Terenul a fost foarte bun ţinând cont de starea vremii. În plus, în afară de Hajduk, numai celor de la Dinamo le-am dat voie să se antreneze pe terenul mare. Nu ştiu de ce sunt nemulţumiţi” a spus fostul portar, care a adăugat: “Victorie incontestabilă, am dominat din minutul 1 până în minutul 95. Am o echipă de bărbaţi adevăraţi, de băieţi de caracter. Merg cu ei la război, peste tot. Cu o pregătire bună de iarnă şi cu o susţinere financiară corespunzătoare, ne batem la play-off la anul! Echipa asta merită să joace în play-off, chiar dacă lotul trebuie întărit. Arbitrajul a fost bun azi. Roşul a fost clar, penaltiurile – corecte. Avem oferte pentru Creţu, Böle şi alţi doi jucători, însă le-am spus că nu le dăm dezlegare. Rămânem cu toţii să ne batem la play-off. Totuşi, trebuie rezolvată problema finanţării sportului ieşean”. ^ Ioan Andone a spus despre investitorii indieni care au discutat preluarea lui Dinamo că ar fi vrut să dea pe club cât pe un apartament din Iaşi. ^ Andrei Cristea, care a alunecat des în start, şi-a schimbat ghetele în minutul 17. ^ Creţu a cerut insistent să execute al doilea penalty, însă Neagoe l-a desemnat pe Gheorghe.

Declaraţiile tehnicienilor

Eugen Neagoe: “A fost un joc foarte dificil în compania unei echipe bune. N-am început jocul aşa cum dorit, am fost timoraţi. Golul lui Dinamo ne-a trezit şi am făcut o partidă foarte bună. Am marcat, puteam să mai marcăm, chiar dacă terenul a fost puţin greu. Băieţii merită felicitaţi, cred că merită mai multă atenţie. Nu s-a primit salariul promis, aşteptăm în continuare alături de echipă autorităţile locale şi pe domnul primar. În această vacanţă am avea nevoie de 3-4 jucători valoroşi, pentru a ne întări. Nu ne putem gândi la play-off decât dacă vom câştiga cele cinci meciuri de anul viitor. Trebuie să rămânem realişti”.

Ioan Andone: “Felicit Iaşul pentru victorie. Din păcate, starea terenului a făcut să nu putem oferi spectacolul aşteptat. De ce se joacă, dacă nu se dă drumul la încălzirea terenului? Cred că dacă se dă drumul la încălzire, rămâne fără lumină tot Copoul! Şi la primul gol şi la golul trei, jucătorii mei au alunecat. Am început bine, puteam face 2-0, însă şi-a intrat în rol domnul Colţescu. Penaltiurile au fost clare, însă eliminarea a fost şmecherească. Ar trebui să se scape de Colţescu ori Tudor, să le dea drumul la arbitrii tineri. Noi mai avem cinci  meciuri la anul, dintre care patru în Bucureşti, avem şanse de a prinde play-off-ul”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri