Startul returului este decisiv

miercuri, 11 octombrie 2017, 01:43
3 MIN
 Startul returului este decisiv
 
Oficialii CSM Politehnica Iaşi aşteaptă ca echipa să aibă rezultate importante în primele etape

 

 

CSM Politehnica Iaşi a încheiat turul sezonului regulat pe locul X, la trei puncte de play-off, obiectivul echipei pentru acest sezon şi cinci de locul care duce la baraj. În primele etape ale returului fazei întâi a campionatului, echipa ieşeană are două meciuri acasă, contra CSU Craiova şi Concordia Chiajna şi o deplasare la o formaţie accesibilă, Gaz Metan Mediaş. Apoi, urmează un sprint dificil, cu partide cu adversari cu ştaif, CFR Cluj, FCSB, Dinamo Bucureşti şi Astra Giurgiu.

Oficialii ieşeni recunosc că startul returului poate fi determinant pentru atingerea ţintei propuse în vară, clasarea pe unul din primele şase locuri.

Eu nu mă gândesc acum decât la primul meci, cu Craiova, de sâmbătă. Deşi întâlnim o echipă foarte bună, care a arătat că are mijloace pentru a se bate la titlu, vrem să ne luăm revanşa după eşecul din tur. Dacă ne debarasăm de greşelile copilăreşti pe care le-am făcut în trecut, eu zic că putem câştiga. Firesc, o victorie ne-ar da încredere înaintea celorlalte meciuri, în care vom întâlni adversari mai abordabili. Dacă vom avea un start bun, vom avea un culoar mult mai larg pentru a ne atinge ţinta, calificarea în play-off” a declarat antrenorul principal al ieşenilor, Flavius Stoican, care s-a arătat mulţumit de tonusul arătat de jucători în această perioadă, în care Liga I a fost întreruptă: “Băieţii s-au mişcat foarte bine, am văzut poftă, dorinţă de a progresa. Din păcate, faptul că patru dintre jucători, Koşelev, Platini, Tiago şi Kizito au fost plecaţi s-a simţit”.

Preşedintele executiv al CSM, Adrian Ambrosie, a strâns şi mai mult obiectivul: “Primele două meciuri ne vor spune încotro ne îndreptăm. Dacă le câştigăm pe amândouă, sigur vom intra în lupta pentru play-off. Dacă le pierdem, ne ducem spre retrogradare. Sper sa jucătorii să conştientizeze importanţa acestui start de retur şi să obţinem rezultatele aşteptate”.

Partida dintre CSM şi CSU Craiova se va disputa sâmbătă, de la ora 19:15, în Copou.   

 

 

Kereszy, antrenor  la Miroslava

CSM Politehnica Iaşi va avea, începând de astăzi, un singur antrenor secund, Eugen Trică. Al doilea secund al lui Flavius Stoican, Adrian Kereszy, a fost numit antrenor principal la Ştiinţa Miroslava, în locul lui Cristi Ungureanu, cel care a condus echipa din judeţul Iaşi spre promovarea reuşită în vară şi în primele runde din acest sezon. “Am considerat că e timpul să fac un pas înainte în carieră” şi-a motivat Kereszy decizia de a pleca din Copou. Cel mai probabil, secundul lui Kereszy la Miroslava va fi Liviu Petrache.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii